TalTechi meeskonna juhendaja Janis Sirelpuu.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
27. september 2020, 21:18

Võrkpalliliiga: TalTech alistas linnarivaali Selveri, Tartu oli parem Pärnust

Võrkpalli Credit24 Meistriliigas peeti täna Eesti klubide osalusel kaks kohtumist: võidud teenisid TalTech ja Tartu Bigbank.

Õhtu esimeses mängus tulid tartlased raskest seisust välja pärast seda, kui olid jäänud 0:2 kaotusseisu (20:25, 22:25) Pärnu Võrkpalliklubi vastu. Siis pööras Bigbank aga vankri teistpidi ja purjetati võidusadamasse: järgmised geimid võideti 25:17, 25:18 ning 15:9.

Tallinna Selver lootis omakorda, et täna kirjutatakse võidupunktid tabelisse TalTechi vastu, aga seda ei juhtunud. TalTech võitis esimese geimi 25:18, teise omakorda 25:21. Kolmandas vaatuses jäädi Selverile alla 19:25, aga viimases väga tasavägises geimis ei visatud püssi põõsasse ja teeniti 30:28 võit.

Millised on meeskondade koosseisud?

Tallinna Selver on kahe hooaja vahel läbi teinud olulised muutused. Peatreeneritoolile toodi tagasi Rainer Vassiljev ja mängijatest on värvatud ka koondise diagonaalründaja Renee Teppan ning nurgaründajad Kristo Kollo ja Andrus Raadik. Olulised liitujad on ka linnarivaali TalTechi ridades pallinud diagonaalründaja Mihkel Nuut ning kaks viimast hooaega Saaremaa Võrkpalliklubis mänginud Mart Toom. Selveris mängivad veel Oliver Orav, Mihkel Varblane, Renet Vanker, Marx Aru, Rauno Haidla, Sten Vahtras, Denis Losnikov, Helger Hääl, Mathisas Külvi, Karl Lilles, Kevin Õun, Krister Õun. Lisaks on meeskonnas soomlasest sidemängija Niko Haapakoski.

TalTechi juhendab jätkuvalt Janis Sirelpuu. TalTech saab uuel hooajal arvestada, Mihkel Tanila, Aleksander Eerma, Valentin Kordase, Tamur Viidalepa, Sten Perilluse, Joonas Popmani, Rasmus Meiuse, Jörgen Vanamõisa, Cris-Karlis Lepa, Jan Solovjovi, Jan Markus Üpruse, Markus Maila, Janno Õunpuu, Remo Torni ja Karlo Remy Kallendiga. Välismaalt otsitakse diagonaalründajat.

Bigbank Tartul on peatreeneriks senine abitreener ja statistik Alar Rikberg. Meeskonnas mängivad sel hooajal ainult eestlased, olulisemaks liitujaks on diagonaalründaja Siim Põlluäär. Tartus pallivad sel hooajal Kert Toobal, Rait Rikberg, Märt Tammearu, Siim Tammearu, Albert Hurt, Alex Saaremaa, Kevin Soo, Ronald Järv, Stefan Kaibald, Hergo Hansman, Siim Päid, Sander Lepp, Richard Murak, Jasper Frey, Johann Olaf Lääne, Kristo Karp, Andreas Junkin.

Pärnu Võrkpalliklubi eesotsas jätkab peatreenerina Avo Keel. Tema käe all hakkavad mängima juba tuttavad eestlased ja leegionärid. Nii mängivad Pärnu särgis eestlastest Taavet Leppik, Martti Keel, Kaur Erik Kais, Silver Maar, Sander Kasela, Mattias Rahuoja, Karl Mattias Prangli, Richard Voogel, Tony Tammiksaar, Markus Veltson. Pärnu eest hakkavad medalite nimel võitlema ka erinevatst hooaegadest juba tuttavad lätlased Atvars Ozolinš (nurgaründaja), Toms Švans (temporündaja) ja Kristaps Platacs (diagonaalründaja), keda Keel ka Läti koondises juhendas.