Rafael Nadal.Foto: Alfredo Falcone/Scanpix
Tennis
28. september 2020, 17:39

PALLID ON JAMAD? Maailma teine reket süüdistab Prantsusmaa lahtiste palle võimalikes vigastustes

Rafael Nadal ei ole rahul sellega, et Prantsusmaa lahtistel mängitakse sel aastal uute pallidega. Tema sõnul võivad pallid tekitada mängijatele lausa vigastusi ja maailma teine reket pole sealjuures ainus, kes uusi palli kritiseerinud on.

Sel aastal on Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel mitu muutust. Kui tavapäraselt mängitakse Prantsusmaal soojal kevadisel ajal ehk turniir algab maikuu lõpus, siis koroonaviiruse leviku tõttu tuleb tänavu mängida hoopis septembri lõpus ning oktoobris, kui temperatuurid on külmemad. Lisaks on sel aastal muudetud ka mängupalle: kui varasemalt kasutati Babolat’ firma palle, siis nüüd mängitakse Wilsoni omadega.

Meeste üksikmängus teist kohta hoidev Nadal rääkis, et turniiri toimumise aja ja uute pallide tõttu võivad mängijad saada vigastusi. „Selle palliga ei ole savi-liivaväljakul hea mängida,“ vahendas Nadali sõnu portaal insidethegames. „Sellistes tingimustes mängimine on tavapärasest raskem. Korraldajad peaksid mõtlema mitme aasta perspektiivile ja võtma arvesse mängijate tervist, sest kui pall on väga raske, muutub see ohtlikuks mängija küünarnukile ja õlgadele,“ , väitis Nadal, et Wilsoni pall võib mängijaid vigastada, sest raske palli tõttu muutub pallivahetuste tempo madalamaks ja see kurnab mängijaid rohkem.

Nadal, kes jättis koroonaviiruse tõttu vahele USA lahtised, jahib Prantsusmaal juba oma 13. Prantsusmaa lahtiste tiitlit, ent 34aastase hispaanlase sõnul on ettevalmistus läinud keeruliselt. „Minu jaoks on seekord Prantsusmaa lahtistel kõige keerulisemad tingimused. Kui võtame arvesse seekordseid olusid, mis puudutavad temperatuuri ja niiskust, saab turniir olema väga raske,“ nentis Nadal.

Hispaanlase arvamust pallide osas jagas maailma 34. reket Daniel Evans. „Mõnda neist pallidest ei annaks ma isegi oma koerale närida!“ põrutas britt, kes kaotas avaringis 6:1, 1:6, 6:7, 6:1, 4:6 jaapanlasele Kei Nishikorile. „See turniir on jõhker. Siin on nii külm, aga arvan, et pallid on suurim probleem. Võibolla pandi pallidega pange. On raske neid palle üleüldse kuhugi suunata. Minu arust on need pallid liiga rasked,“ vahendas Evansi sõnu portaal rt.com.

Ka maailma esireket Novak Djokovic avaldas arvamust, et uued Wilsoni mänguvahendid ei ole kõige paremad, ent tema arvates ei pruugi olla süüdi pall, vaid keerulised ilmaolud. „Olen nõus, et pallid on rasked, aga seda ilmselt seetõttu, et peaaegu on oktoober käes ning õues on väga külm,“ vahendas serblase juttu essentiallysports.com. „Väljakukate on väga raske ja märg. Kokkuvõttes mõjutavad palle siinsed ilmaolud. On väga raske öelda, kas pall on iseenesest raske või on see seda seetõttu, et mängime nii rasketes oludes,“ lisas Djokovic.