Mark Edur uues koduklubis.Foto: Viljandi Tuleviku koduleht
Jalgpall
28. september 2020, 22:55

Eesti kõrgliiga viienda klubi mängija siirdus Bulgaaria kõrgliiga klubisse

Koduses kõrgliigas viiendat kohta hoidev Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi teatas, et nende mängija Mark Edur siirdus Bulgaariasse. Eestlase uueks koduklubiks on Etar Veliko Tarnovo.

21-aastase Eduri üleminek on ajalooliselt märgiline: tegemist on alates 2011. aastast iseseisva klubina tegutseva Viljandi Tuleviku esimese mängijaga, kes on teeninud klubi eest mängides lepingu välismaal. Seetõttu on Tuleviku klubi juht Raiko Mutle teoks saanud ülemineku osas rahulolev.

„Info huvist Marki vastu jõudis meieni suve lõpus,” kõneles Mutle. „Arutasime olukorda ning pakutud tingimusi Markiga põhjalikult. Marki soov oli pakkumine vastu võtta. Meie klubi filosoofia kohaselt otsime alati tasakaalupunkti esindusvõistkonna sportliku edu ja tulemuste ning mängijate individuaalse karjääri ja huvide vahel, nii oli ka selle üleminekuga,” vahendas klubi koduleht. 

Mutle sõnul tõestas 2019. aasta alguses Tallinna FCI Levdiast Tulevikuga lenulepingu alusel liitunud, kohe põhikoosseisu murdnud ning sama hooaja keskel Levadialt välja ostetud Edur end kahe Viljandis veedetud hooaja jooksul pühendunud ja kirgliku mängumehena.

„Tal oli meiega häid ja halvemaid päevi, ent Markile ei saanud iialgi ette heita tahtmise puudumist,“ tõdes Mutle. Tema sõnul näitab teoks saanud üleminek, et Viljandi Tulevikus on sihikindla töö tulemusena igale mängjiale kõik võimalused uute horisontide poole püüdlemiseks olemas. „Soovime Markile ainult parimat, häid kordaminekuid ja edukaid hooaegu ning täname teda Viljandis näidatud pühendumuse ja kire eest,“ lisas ta.

Edur toonitas oma kommentaaris Viljandi ja Tuleviku olulisust tema karjääri kujunemisel. „Tulin Viljandisse otsima võimalust end tõestada, sest see oli tol hetkel kõik, mida vajasin ja palusin. Tulevik oli koht, kus see võimalus mulle anti. Mind võeti vastu ja tehti minust kahe aastaga see, kes ma täna olen,“ sõnas Edur.

„Ma ei suuda sõnadesse panna austust, mida tunnen Tuleviku klubi ja kõigi selles töötavate inimeste, eriti aga Sander Posti vastu, keda pean tähtsaimaks inimeseks oma karjääris,“ lisas Edur. „Viljandist sai nende aastate jooksul minu kodu, jätsin Viljandisse ja selle inimeste kätte suure osa oma südamest. Aitäh teile toetuse ja uskumise eest!“

SFC Etar Veliko Tarnovo on Bulgaaria kõrgliigaklubi, mis moodustati 2013. aastal FC Etar 1924 baasil ning jõudis esimest korda Bulgaaria kõrgliigasse 2017-18 hooajal. Debüütaastal teeniti 14 meeskonna seal 11. koht, järgmisel aastal tuldi seitsmendaks ning mullu kümnendaks. Käimasoleval hooajal ollakse seitsme vooru järel tabelis viimasel kohal.

Edur sai 2019. ja 2020. aastal Tuleviku eest kirja kokku 47 kohtumist Premium Liigas ning murdis Tulevikus mängides end ka Eesti kuni 21-aastaste rahvuskoondise koosseisu. Eduri viimaseks mänguks Tuleviku särgis jäi karikasarjas peetud kohtumine FC Kosega.