Ott Tänak Rally EstonialFoto: Mari Luud
WRC
29. september 2020, 09:15

Tänak ja Neuville: Sardiinias peab masin töötama paremini

Hyundai rallimeeskonna sõitjad Ott Tänak ja Thierry Neuville tõdesid Sardiinia ralli eel justkui ühest suust, et masin peab järgmisel etapil töötama oluliselt paremini.

Möödunud hooajal autotootjate arvestuses maailmameistriks tulnud Hyundail pole aeglasematel kruusalõikudel jõudlust. Kui Andrea Adamo meeskond suutis kiireks Rally Estoniaks leida masinale ideaalsed seaded, siis Türgi etapi lahtisel kruusal jäi masin hooti Toyotadele alla. Sõitjate sõnul võiks seis olla parem.

"Kohati töötab auto hästi, aga samas teame, kus saaksime olla oluliselt paremad," rääkis Ott Tänak DirtFishile. "Sardiiniaks testimine oli ülioluline, et asju paremaks muuta, eriti katsete esimesel läbimisel. Masin peab toimima paremini, eriti lahtisemal kruusal."

Tänaku tiimikaaslane Thierry Neuville: "Ma areneme pidevalt ja otsime rohkem jõudlust. Tiim toetab täielikult sõitjaid ja pingutame masina arendamise nimel kõigis suundades, mis on võimalik. Üritame Sardiinias võita ja ausalt öeldes arvan, et me väärinuks ka Türgis võitu."

Thierry Neuville juhtis viimasel päeval Türgi etappi, kuid rehvipurunemine kukutas ta teisele kohale. "Nüüd keskendume Sardiiniale. Läheme seal rajale viiendana ja see peaks olema hea positsioon," leidis Neuville, kes hoidis pöialt, et ilmaolud on nende stardikohta soosivad.

Sardiinia ralli, mis on hetkeseisuga hooaja eelviimane etapp, sõidetakse Itaalias 9.-11. oktoobrini.