Ragnar Klavan koduklubi Cagliari eest mängimas.Foto: Alessandro Tocco/Scanpix
Jalgpall
29. september 2020, 17:21

KOROONAKOLLE ITAALIAS: Klavani koduliigat ähvardab peatamine

Itaalia jalgpalli kõrgliigas on sündinud uus koroonaviiruse kolle, mille tõttu võidakse mängud panna pausile.

The Sun ja DailyMail vahendasid, et Itaalia kõrgliigas mängiva Genoa klubist on tänaseks 14 võistkonnaga seotud inimest andnud positiivse koroonaviiruse proovi. „Pärast tänaseid teste on meie koroonapositiivsete inimeste number tõusnud 14, nende hulka kuuluvad nii tiimi mängijad kui taustajõud,“ seisis klubi ametlikus teadaandes. Lisati, et omalt poolt on kasutusele võetud kõik vajalikud abinõud ja klubi hoiab avalikkust asjade edasise käiguga kursis.

Genoa mängijad pole aga ainukesed, kes peavad end isoleerima: kuni negatiivse proovi andmiseni peavad end eneseisolatsiooni panema ka Napoli mängijad, sest möödunud nädalavahetusel peeti Napoli-Genoa liigamäng. Sealjuures lükkus selle kohtumise algus mitu tundi edasi, sest Genoa peamine puurilukk Mattia Perin oli eelmisel päeval andnud positiivse proovi. Hiljem on The Suni väitel selgunud, et Genoa viiruskolde algatajaks oli taanlane Lasse Schöne, Genoa klubi omalt poolt nakatanute nimesid välja pole toonud.

Koroonakolde tekkimine on tekitanud olukorra, kus Itaalia valitsus peab otsustama, kas ja kuidas liigaga edasi minna. Kui Euroopa jalgpalliliit (UEFA) on enda protokollis kehtestanud, et mängud võivad toimuda juhul, kui võistkonnas on vähemalt 13 tervet mängijat, siis Itaalia jalgpalliliit tervete või nakatanud mängijate arvu reguleerinud pole. See tähendab, et pole kindlat reeglit, mille järgi otsust teha, aga Itaalia väljaande Corriere della Sera väitel on liiga peatamine üks arvestatav võimalus. Mis iganes otsustab valitsus kogu liiga asjus, siis Genoa on alaliidult palumas võimalust oma nädalavahetusel ees ootav mäng igal juhul edasi lükata. „Arvan, et palume edasilükkamist. Me ei saa ju treenida,“ vahendas DailyMail Genoa spordidirektori Daniele Faggiano sõnu.

Viroloog Massimo Galli rääkis omalt poolt Corriere della Sera väljaandele, et esialgu pole mõtet paanikasse minna. „Viimastel kuudel on varemgi nähtud seda, et arvatakse olevat tekkinud uus suur kolle, aga see on osutunud valeks. Ärme hakka veel kohe järeldusi tegema,“ andis Galli mõista, et enne liigaga jätkamise või katkestamise otsust tuleb Genoa ja Napoli mängijaid veel testida.

Kogu liiga pausilepanek tähendaks aga seda, et ka eestlase Ragnar Klavani koduklubi Cagliari peab võtma väikese pausi. Sel nädalavahetusel peaks Cagliari mängima Atalantaga, koroonakolde keskele sattunud Genoa peaks mängima Torinoga ning oma koroonatestide vastuseid ootav Napoli peaks vastamisi minema Cristiano Ronaldo tööandja Juventusega.

Napoli on hetkel ka Itaalia kõrgliiga liider: neil on kahe vooru järel sarnaselt Hellas Verona ja Milaniga kogutud kuus punkti, kuid parem väravate vahe annab esikoha just neile. Klavani koduklubi Cagliari on seni kirja saanud ühe viigi ja ühe kaotuse, see annab tabelis alles 13. koha. Kui liiga avavoorus tegi Klavan kaasa vaid ühe poolaja, siis möödunud nädalavahetusel sai ta kirja täismängu.