Mick Schumacher.Foto: FLAVIO LO SCALZO/Scanpix
Vormel 1
29. september 2020, 20:36

Schumacheri poeg teeb debüüdi F1 sarjas

Legendaarse Saksamaa vormel 1 sõitja Michael Schumacheri poeg Mick Schumacher teeb peagi oma debüüdi F1 sarjas.

Ferrari meeskond teatas täna, et järgmisel nädalavahetusel Saksamaal Nürburgringil sõidetaval Eifeli GP-l teeb noor Schumacher oma vormel 1 sarja debüüdi, kui ta saab F1 masinasse istuda ühel vabatreeningul. Ferrari noorteprogrammi liige Schumacher istub vabatreeningul Alfa Romeo masinasse ja on selle üle äärmiselt õnnelik.

„Olen ülirõõmus, et saan vabatreeningul selle võimaluse. Veel erilisemaks teeb selle hetke asjaolu, et saan esimest korda F1 nädalavahetusel kaasa lüüa oma kodupubliku ees,“ rääkis noor Schumacher BBC-le. „Järgmise kümne päeva jooksul kavatsen end hästi ette valmistada, et saaksin teha tiimi jaoks parimat tööd ja koguda nädalavahetusel väärtuslikku infot.“

Lisaks vormelilegendi pojale saavad peagi oma debüütvõimaluse veel kaks sõitjat: Callum Ilott ning Robert Shwartzman. Ilott istub samuti F1 masina rooli Saksamaal, tema istumise alla pannakse Haasi tiimi masin. Shwartzmanile antakse võimalus hooaja viimasel etapil, mis sõidetakse Abu Dhabis, aga millise tiimi auto rooli noormees istub, ei ole veel teada.

Kõik kolm noort sõitjat löövad kaasa F2 sarjas, kus sõidab ka eestlane Jüri Vips. Schumacher on sarja juhtimas 191 punktiga, Ilott hoiab 169 punktiga teist kohta, Schwartzman on 140 silmaga viiendal positsioonil, Vips on omakorda kogunud 16 punkti ja on 16. kohal.