Dion Waiters Lakersi särgis.Foto: POOL/Scanpix
Korvpall
29. september 2020, 22:43

MIS MÕTTES? Kummalise karjääriga NBA staar võib tänavu liiga võitjaks tulla hoolimata finaali tulemusest

Korvpalliliigas NBA on omapärases seisus Dion Waiters: tänavu nii Miami Heati kui Los Angeles Lakersi eest pallinud mängumees võib NBA meistrisõrmuse endale saada hoolimata sellest, kumb tiim liiga võitjaks kroonitakse

NBA finaalis lähevad tänavu vastamisi Heat ja Lakers, tuline vastasseis algab 30. septembril. Kummalisel kombel on 28aastane tagamängija Dion Waiters sel hooajal suutnud esindada mõlemat finaali jõudnud klubi. Nimelt mängis ta Heati eest alates 2016. aastast, ent mullu sügisel juhtus pahandus, kui ta jäi vahele kanepit sisaldanud pulgakommidega ja tänavu märtsis saadeti ta mitme tiimi osalusel toimunud vahetuses Los Angeles Lakersisse. Los Angelese tiim on endiselt meeskond, mille nimekirja Waiters kuulub ja mis on jõudnud ka NBA finaali, seega võidu korral teenib ta NBA meistrisõrmuse.

Teiseks finalistiks on käesoleval hooajal Waitersi teiseks tööandjaks olnud Heat, nii et ükskõik, kumb meeskond võidab, peaks pahandustesse sattunud Waiters igal juhul NBA võidusõrmuse teenima. Samas ei ole Heatil selleks otseselt kohustust, sest varem on tiimid korduvalt oma võidusärast ilma jätnud mehi, kellest tiitli saavutamisel otseselt abi pole olnud.

Kuidas Waitersi, Lakersi ja Heat saatused välja joonistuvad, hakkab selguma juba 30. septembril.