Foto: youtube.com/drdisrespect
Esport
30. september 2020, 12:15

PÕHJUS TEADA? Dr Disrespect vihjab, miks Twitch talle alalise keelu määras

Käesoleva aasta juunikuus plahvatas uue ajastu meelelahutusmaailmas suuremat sorti pomm, kui voogedastusplatvormi Twitch.tv toonane suurim staar Dr Disrespect platvormilt igaveseks eemaldati. Sündmuse tähelepanuväärsust suurendas seegi, et tänini pole teada, millega mees karistuse ära teenis.

Erinevaid vandenõuteooriaid leidub internetist ohtralt. Paljud tööstuse siseringi kuuluvad inimesed väitsid, et tegemist on äärmiselt tõsise situatsiooniga ning Dr Disrespecti karjäär pole igaveseks läbi mitte ainult Twitchis, vaid ka mujal.

Praegu on mees aga striimimise juurde naasnud, tehes seda YouTube'i vahendusel. Seda, tõsi küll, kõigest tavakasutajana, mitte lepingulise meelelahutajana.

Esimest korda kommenteeris Dr Disrespect situatsiooni pikemalt juulikuus, kui avaldati paar pikemat intervjuud. Nendes keskendus mees siiski enda tagasitulekust rääkimisele ja keelu reaalsete põhjusteni jõudmist pärssis tema kõrval istuv jurist.

Nüüd on aga populaarne striimer vihjanud, miks ta Twitchist kinga sai. Oma ühes hiljutises ülekandes andis Dr Disrespect mõista, et keelu põhjuseks oli raha. Nimelt oli ta alles hiljuti kevadel sõlminud Amazonile kuuluva platvormiga seitsmekohalise summaga lepingu. Mehe arvates leidis Twitch aga tollele rahale parema kasutuse.

„Kujuta ette, et merevägi laseb su täiesti tühjast kohast lahti,“ sõnas Dr Disrespect, „Ja siis tuuakse sinu asemele kolm uut kadetti. Sest tead, nad ütlevad „isegi kui sellest tüübist saab Master Chief, see palgalipik on ikka tohutult suur““

Arvatakse, et kolme kadeti puhul peab Dr Disrespect silmas hiljuti platvormile naasnud Tyler „Ninja“ Blevinsit ja Michael „shroud“ Grzesiekit, kes vaid aasta varem Mixerisse üle kolisid. Microsofti platvormi ootamatu sulgemine tõi meed aga tagasi koju.

Kolmandaks kadetiks võib pidada muusikukarjääriga lõpparve teinud räppar Logicut, kes juulis Twitchiga mitmemiljonilise eksklusiivlepingu sõlmis.

Täpsemat kommentaari Dr Disrespect siiski ei avaldanud. Ta ütles, et on juba pikalt soovinud situatsioonist rääkida, ent vähemalt hetkel „vaigistab teda protsess, mille nad peavad läbima.“ Tõenäoliselt vihjatakse kulisside taga toimuvale kohtuasjale.