Maja Dahlqvist (vasakul) ja Linn Svahn (paremal).Foto: Vida Press
Talisport
30. september 2020, 11:57

Rootsi suusaässad: kui Venemaa ei osale, pole MK-sarjal mõtet

Murdmaasuusatamise maailma tipus on konkurents niigi hõre, kuid tänavuse MK-sarja kohale kogunevad veelgi tumedamad pilved. Nimelt ei pruugi venelased pääseda paljudesse riikidesse võistlema.

„Niimoodi pole mõistlik võistelda, kui teame, et kõik sportlased ei pääse isegi mitte riiki,“ rääkis Rootsi koondislane Linn Svahn ajalehel Aftonbladet. „Olen täielikult sellistes tingimustes võistlemise vastu. Kui MK-sari toimub, siis peaks saama kõik osaleda.“

Temaga samal meelel on ka kaasmaalane ja kolleeg Jens Burman: „Tundub jabur, kui nii hea koondis nagu Venemaa ei saa võistelda, sest neid lubata riiki. Peab leidma lahenduse.“

MK-sari peaks algama 27. novembril Rukal. Seejärel minnakse Lillehammerisse, Davosi ja Dresdenisse. Aastavahetuse paiku toimub taas Tour de Ski. Hooaeg lõppeb märtsis Pekingis. Kokku käiakse aasta jooksul läbi kaheksa riiki ja 14 erinevat toimumispaika.

Kui Euroopa liidu sees on liikumine lihtsam, siis väljastpool ei pruugi kolmandate riikide sportlased võistlema pääseda. Seetõttu teebki rootslastele muret venelaste saatus. Paljud meie idanaabrid kuuluvad murdmaasuusatamises maailma tippu ning pakuks tugevat konkurentsi.