Ken Torn ja Kauri Pannas.Foto: M-Sport
WRC
30. september 2020, 13:59

Eesti talentide elu esimene ralli märjal asfaldil: see on tulevikuks kindlasti ainult kasulik

Ralli Euroopa meistrivõistluste juunioride klassi liidrid Ken Torn ja Kauri Pannas jätkavad EM-hooaega Portugalis  

Hooaja kolmandale etapile registreerus 38 võistluspaari. Tänavust hooaega kahe etapivõiduga alustanud eestlaste peamistest konkurentidest on Rally Fafe Montelongol hispaanlased Josep Bassas Mas ning Axel Coronado Jiménez, kes jäävad enne eesootavat võistlust Tornist ja Pannasest maha 35 punktiga. 

Kui kaardilugeja Kauri Pannas pole varasemalt Portugalis võistelnud, siis Torn osales 2018. aasta Portugali MM-rallil JWRC arvestuses. Kui toona võisteldi kruusal, siis nüüd on võistlejaid ees ootamas asfalt.  

Asfaldil on Torn sel aastal juba ERC sarjas võistelnud. Hooaja avaetapil, mis sõideti juulis Itaalias, panid eestlased asfaldil oma paremuse maksma kohe avakatsest ning võtsid lõpuks kindla klassivõidu.

„Ees ootab järjekordne asfaldiralli. Eriti põnevaks teeb olukorra see, et nädalavahetuseks lubab vihma ja seda kogemust, kuidas sõita vihmaga asfaldil, meil veel ei ole. Nagu varasemaltki olen öelnud, siis asfaldil on iga kilomeeter meile kasulik. Kui nüüd tuleb veel vihmakogemus, siis on see tulevikuks kindlasti ainult kasulik,“ ütles Torn pressiteate vahendusel.

Pannas lisas: „Oleme juba Fafes kohapeal. Just lõpetasime testikatse kirjutamise ja võib öelda, et teed on ägedad. Ilmateade lubab nädalavahetuseks vihma, see tähendab meile suurt väljakutset, kuna meil see kogemus asfaldil puudub. Nagu alati, teeme ja anname endast parima.“ 

Kokku sõidetakse ERC hooaja kolmandal etapil 18 kiiruskatset ja läbitakse 181,44 katsekilomeetrit.  

ERC3 Junior punktiseis enne Portugali EM-etappi: 

  • 1. Torn – Pannas 79 punkti
  • 2. Rådström – Johansson 45 
  • 3. Bassas Mas - Coronado Jiménez 44