Tommi Mäkinen.Foto: Alar Truu
WRC
30. september 2020, 16:30

Tommi Mäkinen: jäänuks Tänak Toyotasse, oleks WRC-sari igavam

Valitseva maailmameistri Ott Tänaku endine tööandja Tommi Mäkinen tunnistas, et WRC-sari oleks tänavu vähem huvipakkuv, kui saarlane jäänuks 2020. aastaks Toyotasse.

Paljudele tuli Ott Tänaku Toyotast Hyundaisse siirdumine üllatusena, sest eestlane suutis äsja alistada Sebastien Ogier', kes võitis MM-sarja aastail 2013-2018. Toyota meeskonnapealik Tommi Mäkinen tõdes, et tema sai Tänaku käigust aru, sest ta võitis Mitsubishiga neli MM-tiitlit, kuid kolis 2002. aastal uute väljakutsete otsinguil Subarusse

"Eelmisel aastal Tänakuga rääkides ta mainis, et soovib kaaluda ka teisi meeskondi. Ütlesin talle täiesti avameelselt ja sõbralikult, et ise sõitjana mõtlesin täpselt sama moodi ja vaatasin, et kuhu minna," rääkis Mäkinen portaalile DirtFish. "See on rallisõitjate elu ja nende karjäär ei ole tavaliselt eriti pikk. Kui tahad kuskile minna ja tunned end seal mugavamalt, siis peab seda tegema."

Mäkineni sõnul vaatab ta alati suuremat pilti. "Vaadates meie praegust meeskonda, siis oleme tugevad ka valitseva maailmameistrita. Oleme praegu temast ees ja seis on väga huvitav," selgitas 56aastane soomlane. "Ütleksin, et kui Tänak jäänuks meile, oleks seis praegu igavam."

Mäkinen usub, et Tänaku ei lootunud Hyundaiga olla kohe tipus, vaid see on pikaajaline väljakutse. "Uus masin on väljakutse ja tänavu on sarnane seis paljudel sõitjatel. See on väga positiivne, sest siis on neil alati midagi uut õppida," leidis ta.