Tanel LeokFoto: Mxmania
Auto-Moto uudised
30. september 2020, 19:27

Tanel Leok ja Johannes Nermann tegid Itaalia MM-etapil hooaja parima võistluse

Motokrossi maailmameistrivõistluste kümnes etapp toimus kolmapäeval Itaalias Mantova krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitjad Tanel Leok ja Johannes Nermann tegid hooaja parima võistluse. 

MXGP kvalifikatsioonis 19. ringiaja välja sõitnud Tanel Leok tegi avasõidus hea stardi, kuid grupi keskel kaotas ta rüseluses aega ning langes viimasele kohale. Sealt tõusis ta 17. kohale ja kuigi viimastel ringidel läks Leokil raskeks, siis ta suutis oma kohta kaitsta, kirjutab mxmania.eu.

Sõidu võitis Jorge Prado (Hispaania, KTM) Jeremy Seeweri (Šveits, Yamaha) ja Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki) ees. Teises sõidus pääses Leok stardi järel 20. kohale, kust tõusis võistluse lõpuks viis positsiooni, millega kordas oma selle hooaja parimat tulemust. Sõitu juhtis stardist finišini Romain Febvre.

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok kümne punktiga 16. koha. Esikoha sai Febvre, teine oli Prado ja kolmas Tim Gajser (Sloveenia, Honda). Sarja kokkuvõttes tõusis Leok 29 silmaga 25. kohale. Võitlus esikohale on endiselt ülipõnev, liider on 352 punktiga Gajser, teisel kohal on 347 silmaga täna neljas olnud Antonio Cairoli (Itaalia, KTM) ja kolmas 334 punktiga Seewer.

MX2 klassi hommikuses ajasõidus 28. aega näidanud Johannes Nermann tegi esimese sõidus väga hea stardi ja ta pääses kohe punktikohale 20 parema sekka. Seal suutis ta vapralt vastu pidada enamuse sõidust, kuid väsimuse tõttu andis ta lõpu eel kohti ära ning jõudis finšisse 25. kohal.

Teise sõidu stardis oli Nermann avasirge lõpuks viimaste seas, kuid kavalalt sõidetud esimesed kurvid tõstsid ta koguni 12. kohale. Johannes võttis kiirete tempo omaks ning ta suutis esimese poole sõidust püsida 15 parema seas. Sõidu teine pool läks tal taas raskeks, kuid Nermann võitles lõpuni ja tasuks karjääri parim 16. koht.

Etapi kokkuvõttes teenis Nermann viie punktiga 19. koha, sarja üldarvestuses on ta kaheksa silmaga 37. kohal. Etapivõidu teenis Thomas Kejr Olsen (Taani, Husqvarna), teine oli sarja üldliider Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM) ja kolmas Thomas Kejr Olsen (Taani, Husqvarna).