Hendrik Eelmäe (palliga) Kalev/Cramo mängijate vahel.Foto: Diana Jesin / TÜASK
Korvpall
30. september 2020, 21:26

Kalev/Cramo alistas superkarika veerandfinaalis Tartu ja Kalev/TLÜ Rapla

Korvpalli Paf superkarikas algasid veerandfinaalid, kus omavahel läksid kokku meistriliigas mängivad klubid. BC Kalev/Cramo alistas avakohtumises Tartu Ülikooli 88 : 67 ja Tallinna Kalev/TLÜ 76  : 75 Rapla Avis Utilitase.

Kalev/Cramo juhtis avaveerandi järel kuue silmaga ja poolajapausiks oli nende eduseis 46 : 36. Otsustav spurt tehti kolmandal veerandajal, mille lõpuks juhtisid pealinlased 20 punkti. Seda vahe hoiti mängu lõpuni ja kodusaalis pallinud Tartu kaotas avakohtumise 67 : 88.

Võitjate resultatiivseim oli Marcus Keene, kes tõi 20 punkti. Teda toetasid Gabe Bealer ja Tanel Kurbas 14 ning Rauno Nurger 12 silmaga. Tartu Ülikooli vedasid 20aastane Oliver Suurorg ja peagi sama vanaks saav Hendrik Eelmäe, kes tõid 13 punkti. Üsna lahjaks jäi kodumeeskonna leegionäride panus, sest kolmikust Tomas Balciunas, William Rayman ja Channel Banks, suutis kahekohalise punktiskoorini jõuda vaid viimane.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul said maksvusele kogemused ja individuaalsed oskused. „Selles mõttes oli hea mäng, et nägime oma vigasid ja mingil hetkel näitasid vastaste kogenumad mehed meie noorematele koha kätte. Saame selle mängu põhjalt korrektuure teha ja järgmise paari nädala jooksul veel kaks korda Kalev/Cramoga mängida. Hooaja algusesse on sellised tugevad mängud väga head,“ sõnas Kandimaa meeskonna pressiteenistusele.

Märgatavalt tasavägisemalt kulges Tallinna Kalev/TLÜ ja Rapla Avis Utilitase kohtumine. Avaveerandi võitis kodusaalis pallinud Kalev 14 punktiga (29 : 15), millest Rapla suutis poolajaks maha kärpida 7 silma.

Kuigi külalised suutsid neljandal veerandajal järgi tulla ja juhtima minna, siis viimane sõna jäi Kalev/TLÜ'le, kes võitis avakohtumise 76 : 75. Kaotajaid vedasid Roberts Freimanis ja Saimon Sutt, kes skoorisid vastavalt 25 ja 21 silma. Võitjate parim oli keskmängija Emmanuel Wembi, kes lisaks 20 punktile võttis maha 13 lauapalli ja tegi 4 viskeblokeeringut.

Paaride korduskohtumised toimuvad järgmisel nädalal ning võitjad liiguvad edasi superkarika finaalturniirile. Teises tabelipooles mängib Viimsi/Noto Rakvere Tarvasega ja Pärnu Sadam TalTechiga.