Quinn Simmons mullu võidetud juuniorite MM-kullagaFoto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
1. oktoober 2020, 13:35

Demokraatia hukk? Jalgrattasõidu maailmameister vallandati Trumpi toetamise eest… (1)

Ameerika Ühendriikides leidis hiljuti aset väga kummaline vahejuhtum, mis paneb tõsiselt küsima, kas maailmas ikka kehtib sõna- ja mõtlemisvabadus.Nimelt postitas Hollandi ajakirjanik Jose Been oma Twitteri kontole järgmised read: „Mu kallid ameerika sõbrad, ma väga loodan, et selle kohutava presidendi ametiaeg lõpeb. Sellest võidavad ka USA liitlased (näiteks Holland).“Lisaks kirjutas Been, et kui tema jälgijate seas on president Donald Trumpi pooldajaid, lõpetagu jälgimine ära, sest sellise õudse mehe pooldajate seas peab kehtima nulltolerants.

Selle peale kirjutas Trek-Segafredo rattur Quinn Simmons lühidalt „nägemist“, mille juurde pani tujukuju, mis sümboliseerib mustanahalist kätt OK märki näitamas. Selle peale küsis Been vastu, kas too on Trumpi toetaja ning sai jaatava vastuse. Seepeale ärritusid paljud Twitteri kasutajad ning teatasid, et nad ei osta enam Treki rattaid.

Trek-Segafredo tiim pidi vastulöögina 19aastase juunioride maailmameistri vallandama, tuues põhjenduseks tema vastuvõetamatu käitumise.

„Kahjuks meie rattur Quinn Simmons tegi internetis avaldusi, mis on meie meelest lõhestavad ja ebasobivad ega käi meie väärtustega kokku. Kuigi me toetame vaba sõna, on teatud käitumismuster siiski sobimatu,“ seisis Treki avalduses.