Sergino Dest (paremal).Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. oktoober 2020, 16:27

Barcelona täiendas ridu noore ameeriklasega, väljaostuklausliks määrati hiiglaslik summa

FC Barcelona ostis Amsterdami Ajaxist ameeriklase Sergino Desti. 19aastase paremkaistja eest tasus tänavune Hispaania jalgpalli meistriliiga hõbedameeskond 21 miljonit eurot, millele võivad lisanduda veel 5 miljoni eest boonustasud.

Märkimisväärsem on aga väljaostuklausel: selleks, et omandada Desti mängijaõigused, tuleb testel klubidel välja käia tervelt 400 miljonit eurot. USA koondislase leping Barcelonaga kehtib 2025. aasta suveni. Võrdluseks: sama suur väljaostuklausel on ka Kataloonia klubi 17aastasel talendil Ansu Fatil, Lionel Messil ulatub see aga 700 miljoni euroni.

Tegu on summaga, mida reaalselt pole valmis maksma ükski klubi. Argentiinlane tahtis mäletatavasti pärast tiitliteta lõppenud hooaega Barcelonast lahkuda, ent määravaks saigi just liiga kõrge hind.

Destist, kelle vastu oli huvi üles näidanud ka Müncheni Bayern, saab suure tõenäosusega esimene ameeriklane, kes Barcelona esindustiimi eest väljakule jookseb. Duubelmeeskonnas mängib 19aastane Konrad de la Fuente, kes samuti oma võimalust ootab.