FC Flora võib täna teha ajalugu.Foto: Robin Roots
Jalgpall
1. oktoober 2020, 21:59

KAHJU! Südikalt võidelnud Flora pidi Dinamole siiski alla vanduma

FC Flora kaotas Euroopa liiga play-off'i mängus võõrsil Horvaatia meeskonnale Zagrebi Dinamole tulemusega 1 : 3 ning seega on eurosarjad Eesti klubidele tänavuseks läbi. 

Flora alustas mängu ettevaatlikult, lastes vastastel domineerida ning panustades eelkõige kontrarünnakutele. Taktika ei kandnud aga vilja, sest 11. minutil saatis Lovro Majer trahvikasti täpse tsenderduse, milleni jõudis esimesena täiesti vabaks jäetud Mario Gavranovic, kes lõi palli peaga Matvei Igoneni selja taha. 

Veerand tundi hiljem duubeldas eduseisu Dinamo kapten Arijan Ademi, kes veeretas pärast Bruno Petkovici ja Gavranovici suurepärast eeltööd nahkkera tühja väravasse. Horvaatia meistriklubi oli seejärel mitu korda lähedal, et kolmaski kord sihile jõuda, ent Flora õnneks jõudis enne kõlada poolajavile.

Teist kolmveerandtundi alustas Eesti jalgpallimeister aga palju paremini, haarates koheselt initsiatiivi. See tasus end ära: 65. minutil triblas Vlasi Sinjavski kahest mängijast mööda ning saatis palli eesmise posti juurde. Pärast seda õnnestus Dinamol taas mängurütm leida ning pärast mõningaid ebakindlaid hetki tekkis neil õnnega pooleks ohtlik võimalus ning väravavahiga silmitsi pääsenud Ademi ei eksinud, vormistades lõppseisu. 

Enne mängu:

Täna Eesti aja järgi algusega kell 20 kohtub Eesti jalgpallimeister FC Flora võõrsil Zagrebi Dinamoga ning võib ajaloos esimese Eesti klubina jõuda eurosarjas alagrupiturniirile.

Flora teekond Euroopa liiga play-offi oli parajalt käänuline. Esmalt prooviti kätt Meistrite liigas, kus küll tuli tunnistada penaltitele läinud mängus leedukate Suduva paremust. Flora poolelt jäi aga selles mängus külge piinlik plekk, kuna teadmatusest ei kasutatud ära ühte lisavahetust, kuigi osad mängijad olid ilmselgelt surmväsinud.

Kaotus tähendas langemist Euroopa liiga valikturniiri, ent seal läks eestlastel juba paremini ja asuti jõudsalt häbi maha pesema. Esmalt alistati üle-eelmisel nädalal Islandi meister KR Reykjaviki 2:1. Kohtumine oli tegelikult üsna raske ja islandlased olid ka vähemuses mängides teisel poolajal ohtlikud, ent Flora võitles visalt ja hoidis kümne küünega võidust kinni.

Seejärel tuli sõita külla Malta meistrile Florianale ja ka seal läks asi väga pingeliseks. Normaal- ja lisaaeg lõppesid väravateta ja penaltiseerias oli Flora 4:2 parem.

Flora on juba ajalugu teinud, kuna varem pole eurosarjas kahte vastast alistatud ning samuti play-offi pääsenud.

Tänane katsumus saab olema muidugi täiesti teisest puust. Zagrebi Dinamo on riigi edukaim klubi, 21kordne Horvaatia meister ning seal hulgas on nad riigi parimaks tunnistatud ka viimasel kolmel hooajal. Horvaatia karikavõitjaks on nad tulnud 15 korda.

Eelmisel Meistrite liiga hooajal olid nad samuti alagrupist edasipääsemisele lähedal, näiteks võitsid nad avamängus hilisemat suurüllatajat Atalantat, kuid lõpuks jäädi alagrupis siiski viie punktiga viimaseks. Teisena edasi pääsenud Atalanta kogus 7 silma.

Tänavust liigahooaega on Dinamo alustanud kaotusteta. Viie vooruga on neil koos 13 punkti, millega ollakse tabeli liider.

21:58

Täname, et jälgisite mängu meiega!

21:57

Nurgalöögist midagi ei sünni ning mäng on läbi. Euroopa liigasse pääses seega Zagrebi Dinamo, tublisti võidelnud Flora alistati lõpuks 3 : 1. 

21:57

Livakovic tõrjus Vassiljevi kauglöögi, Lepik jõudis esimesena pallini, ent kaitsja suutis jätkuürituse blokeerida.

21:54

Käimas on juba viies lisaminut. Lõpuvilet pole kohtunik veel puhunud.

21:51

Kohtunik annab kolm lisaminutit. Äsja oli Dinamo taas lähedal väravale, ent Ademi peaga sooritatud löök lendas napilt mööda.

21:49

Flora tegi pärast väravat ka vahetuse: Kreida välja, Markus Poom sisse. 

21:47

Normaalaja lõpuni on veel kaks minutit. 

21:47

Kahju. Sisuliselt tühjast olukorrast sündis värav. Esmalt võitis Dinamo mängija kahevõitluse, seejärel saadeti kaval sööt Ademile, kes väravavahiga silmitsi pääsedes ei eksinud.

21:45

3 : 1 Dinamole.

21:39

Pärast Flora väravat on matš läinud kaootilisemaks, ent kumbki tiim pole suutnud kontrolli haarata.

21:29

Dinamo teeb kohe vahetuse. Äsja tiksus täis 70. minut, seega mängida on veel küll.

21:28

Siin läheb veel mänguks!

21:27

1 : 2 Flora poolt vaadatuna. Sinjavski triblab kahest mängijast mööda ning saadab palli esimesse nurka. 

21:27

Flora lööb ühe tagasi!

21:18

Kreida pääses 20 meetri pealt lööma, ent pall veeres väravast mõne meetri jagu mööda.

21:17

56. minut: Alliku saab Vassiljevilt suurepärase söödu, ent väravaesiselt sooritatud löök tabab küljevõrku.

21:11

Flora on suutnud teist kolmveerandtundi teravalt alustada, ent suurt ohtu pole vastaste väravale seni kujutatud.

21:08

Alanud on teine poolaeg. Kumbki meeskond vahetusi pausi ajal ei teinud.

20:50

Avapoolaeg on läbi. Floral on vaja järgmise 45 minuti jooksul lüüa vähemalt kaks väravat.

20:48

44. minut: Vassiljevi karistuslöök 35 meetrilt tabab müüri.

Loe rohkem