Sebastien Loeb.Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
1. oktoober 2020, 17:11

Hyundaist lahkuv Loeb: nad andsid mulle parima auto, millega kunagi sõitnud olen

Hyundai rallimeeskond andis pressiteate vahendusel teada, et nad lõpetasid kaks aastat kestnud koostöö legendaarse Sebastien Loebi ja tema kaardilugeja Daniel Elenaga. Üheksakordne maailmameister jääb tiimis veedetud aega meenutama heade sõnadega, tuues välja, et tema usaldusse antud auto oli parim, millega ta kunagi sõitnud on.

Mullu osales Loeb kuuel rallil, tuli Tšiilis kolmandaks ning lõpetas üldarvestuses 11. kohal. Hyundai tuli toona aga meistriks tootjate arvestuses. Tänavu osales prantslane hooaja avaetapil Monacos, kus teenis kuuenda koha, ning Türgis, kus astus pärast etappi poodiumi madalaimale astmele. Kuigi kõik üheksa meistritiitilit võitis ta Citroeni meeskonnas, usub ta, et ka Hyundais veedetud aastatel on tema karjääris tähtis koht.

"Milline seiklus oli! Olen väga tänulik, et mulle anti selline võimalus kihutada kaks aastat väga professionaalses meeskonnas. See aeg möödus väga kiiresti. Eriti möödunud hooaeg, mille pandeemia lõikas lühemaks. Kuid need aastad on osa mu karjäärist. Tulime [mullu] tootjate arvestuses meistriteks ning andsin sellele panuse," lausus Loeb.

Järgmisel aastal osaleb prantslane Dakari rallil, kuid ta vihjas, et ehk võib teda tulevikus taas WRCs kihutamas näha.

"Hyundai meeskond andis mulle parima WRC masina, millega kunagi sõitnud olen. Mulle valmistab head meelt, et sain tipptasemel võidu kihutada uue generatsiooni autodega. Uus peatükk algab 2021. aastal Prodrive'iga, kuid nii mina ega Hyundai ei taha WRCsse naasmist täielikult välistada," lisas Loeb. 

Aegade edukaimat WRC pilooti ja Elenat, kes koos temaga kõik üheksa MM-tiitlit võitis, tänas koostöö eest Hyundai pealik Andrea Adamo. 

"Alates sellest hetkest, mil Seb ja Danos meie tiimiga liitusid, on meil olnud privileeg õppida nende teadmistest ja kogemustest. Nende panus aitas meil mullusel hooajal võita meistritiitel. Nende teadmistepagas ja pühendumus avaldus kõige paremini raskeimatel rallidel, nagu näiteks Tšiilis ja Türgis. Soovime neile nende uues peatükis palju edu ning hoiame uksed avatuna, kui nad peaksid kunagi naasta tahtma," lausus Adamo.