Jürgen Henn.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
2. oktoober 2020, 00:14

Jürgen Henn: andsime väga tugevale vastasele korraliku lahingu, alagrupiturniirist ei jäänud palju puudu

FC Flora peatreener Jürgen Henn tõdes pärast Euroopa liiga play-off'is saadud 1 : 3 kaotust Zagrebi Dinamo vastu, et tegu oli küll meeskonna parima mänguga, ent määravaks sai tasemevahe.

Eesti meistriklubi jäi 26. minutiks 0 : 2 kaotusseisu, ent suutis seejärel end koguda ning teisel poolajal mängu tagasi tulla. Viigi ega võiduni küll ei jõutud, ent Horvaatia klubile anti sellegipoolest kõva lahing. Henn usub, et et tegu võis olla hooaja parima esitusega eurosarjas. 

"Eriti [jäin rahule] teise poolajaga, kui vastane sundis meid mängima sellel tasemel. Esimesel poolajal läks paraku kohanemiseks aega, aga siis lasi vastane ehk natuke järele, lasi meid mängu. Haarasime sellest kinni ja mängisime tõepoolest hästi," lausus Henn mängujärgsel pressikonverentsil.

Avapoolajal oli selgelt domineerivamaks pooleks Horvaatia meistriklubi ning Floral tuli mitmelgi korral õnne tänada, et kaotusseis suuremaks ei kasvanud. Pärast pausi suudeti aga oma mäng leida ja mängida vaata et kui võrdne võrdsega. Henn oli meeskonnale vahepeal selgeks teinud, et palju pole vaja, et vastaseid rivist välja lüüa. 

"Sisendasime meeskonnale, et vastasega võib seda juhtuda, et nad võivad muutuda mugavaks. Teadsime, et senikaua, kuni 2 : 0 püsib, võitleme selle nimel ning ajame väravat taga. Siis kindlasti mäng muutub ja teise poolaja käigus mängijad tundsid, et vastane on kohati hädas, oli raskusi ning see andis meile lisaenergiat. Pluss värav, mis lõi vastase enamgi rütmist välja ja andis meile lisakäigu," selgitas Henn.

Lõpuks tuli siiski kaotusega leppida. Eelkõige tingis selle tasemevahe.

"Tõenäoliselt on kõige lihtsam asi [mida välja tuua] klass. Löökide mõttes oli statistika võrdne, aga vastane suutis kolm väravat lüüa ja meie ei suutnud. Sellistes mängudes on vaja võrku panna oma head võimalused," sõnas Henn.

Vaatamata sellele on palju positiivset, mida tänavusest neljast euromängust kaasa võtta.

"Võiksime kunagi olla tasemel, et sellised mängud ei oleks üksikud, vaid et ka meie suudaks olla see pool, kes on palliga julge ja domineeriv. Mängijatele võiks anda julgust: teist aastat järjest oleme suutnud väga tugevate vastastega korralikult mängida. Usk ja teadmine, et kuskil sisimas on see võimekus meis olemas [on see, mida kaasa võtaksime]," selgitas Henn.

Juba pühapäeval kohtub Flora koduses meistriliigas Viljandi tulevikuga. Taas liigalainele saamine võib olla keeruline, kuid kahest päevast, mis matšide vahele jääb, tuleb võtta maksimum.

"Eks ta raske kindlasti on, aga meil on kaks päeva aega. Peame hästi taastuma ja puhkama ning kindlasti meeskonnas üksteist teravana hoidma, et me ei laseks kellelgi kuskil oma taset langetada," lausus Henn.

Vaatamata kaotusele võib eurohooajaga rahule jääda - varem pole ükski Eesti klubi Euroopa liiga alagrupiturniirile jõudmisele nii lähedal olnud. Ent ambitsioon on mõistagi suurem.

"Kõikidest mängudest on palju õppida. Esimene asi, mida välja tuua, on see, kuidas mängida endast mitte väga palju tugevamate või võrdsete meeskondadega, kuidas nende vastu olla valmis. Tulemused tegime küll ära, aga mõttekoht on, kuidas mänguliselt klassi tõsta nende vastu. Arvan, et rahulolu võib pakkuda see, kui saame öelda, et meil ei jäänud alagrupiturniirist väga palju puudu. Olime suhteliselt lähedal, andsime väga tugevale vastasele korraliku lahingu. Enesekindluse mõttes on see ka väga oluline, mida kaasa võtta," lisas Henn.