Jüri Vips KIC Motorsporti vormel 3 masinaga augustikuus Paul Ricardi ringrajal.Foto: KIC Motorsport
Auto-Moto uudised
2. oktoober 2020, 10:41

Jüri Vips naaseb F2-st regionaalsarja

Vormelisõitja Jüri Vipsi hooaeg jätkub Formula Regional Euroopa meistrivõistluste (FREC) sarjas, kus ta kihutas ka enne F2-e põikamist.

Vips juhtis soomlaste KIC Motorsporti vormel 3 masinat ka FRECi esimestel etappidel Misano ja Paul Ricardi ringradadel, kuid põikas siis neljaks etapiks vormel 2 sarja DAMSi meeskonda, kes vajas asendust vigastatud sõitjale.

Pärast möödunud nädalavahetusel toimunud Sotši etappi teatas DAMS, et hooaja viimastel võidusõitudel Bahreinis Vips nende masinat ei rooli. Kui esimese hooga polnud selge, kuidas eestlase hooaeg jätkub, siis praegu näib, et FRECis.

Ta osales eile Mugello ringrajal nädalavahetusel toimuva etapi testisõitudel, kus sõitis kolme Prema piloodi järel välja neljanda aja. Parima ringiaja teinud Arthur Leclerc oli Vipsist 0,723 sekundi jagu kiirem.

FREC koosneb kaheksast etapist, millest igaüks koosneb kolmest võidusõidust. Vipsil jäi F2-s käigu tõttu vahele vaid üks etapp. 

Punktitabel: 1. Gianluca Petecof (Prema) 184, 2. Leclerc 162, 3. Oliver Rasmussen (Prema) 140, 4. Patrik Pasma (KIC) 98, 5. Pierre-Louis Chovet (Van Amersfoort) 87, 6. Vips 62.