Sander Raieste koondisesärgis.Foto: Martin Ahven
Korvpall
3. oktoober 2020, 08:57

VIDEO: Raieste Euroliiga debüüt lõppes Madridi Reali alistamisega

Eesti korvpallur Sander Raieste tegi eile debüüdi Euroliigas ja tema tööandja Baskonia alistas Madridi Reali.

Baskonia algkoosseisu kuulunud 21aastane Raieste teenis Euroliiga esimeses voorus mänguaega 10 minutit ja 41 sekundit. Selle ajaga tegi ta ühe pealeviske, mis aga korvi ei jõudnud. Nii jäi eestlasel skoor küll avamata, kuid ta sai kirja kolm lauapalli.

Baskonia võib avavooru tulemusega igati rahule jääda, sest Madridi Real alistati 76:63. Raieste tiimi suurimaks skoorijaks oli ameeriklane Pierria Henry, kelle arvele kogunes 23 punkti, kaks lauapalli ja kuus korvisöötu. Henry teenis Euroliiga lehelt ka vooru parima hinde: tema indeksiks oli 32.0, järgmisena teenis numbri 27.0 Berliini Alba eest mängiv Simone Fontecchio.

Henry ütles mängu järel, et võidule aitas kaasa kogu tiim. „Tunnen, et see oli meeskondlik pingutus,“ vahendas Henry sõnu Eurohoops.net. „Igaüks on väärtuslik ja sama oluline, igaüks andis endast kõik. Mängisime tugevalt ja hoidsime kokku ka siis, kui meil oli ebaõnne. Jälgisime mänguplaani, seega pean tänama oma tiimikaaslaseid, et nad mind usaldasid, ja treenerit, et ta nii head tööd teeb,“ lisas Henry.

Reali peatreener Pablo Laso nentis omakorda, et tema hoolealused tegid kehva esituse. „See oli meie hooaja esimene kaotus ja halb mäng,“ nentis kümnekordse Euroliiga võidutiimi peatreener. „Baskonia mängis hästi, nad olid kindlad. Rünnakufaasis polnud me üldse head, valisime valesid viskekohti. Ei kasutanud selgeid eeliseid ära ega suutnud olla agressiivsed meeskonna vastu, mis on kaitses tugev.“

 

Lisaks Baskonia-Reali mängule peeti Euroliigas eile veel kolm mängu. Tõeliseks põnevuslahinguks kujunes Milano Armani ja Müncheni Bayerni kohtumine, mis lõppes seisuga 81:79. Sealjuures selgus kohtumise võitja alles lisaajal, sest normaalaeg lõppes 70:70 viigiga. 29 sekundit enne lisaaja lõppu viis Nick Weiler-Babbi vabavise Bayerni 79:78 ette, ent kui mängukellal oli veel vaid seitse sekundit, tabas Armani poolt kolmepunktiviske Shavon Shields. Bayern rohkem skoorida ei suutnud ja nii teeniski võidu Milano meeskond. Võitjate suurimaks skoorijaks oli 17 punkti, nelja lauapalli ja kaheksa korvisööduga Malcolm Delaney, Bayerni poolt panustas suurima punktisaagiga 18 silma visanud Wade Baldwin IV.

Ateena Panathinaikos oli eile omakorda 78:76 parem Moskva Himkist. Panathinaikose eest viskas 16 punkti Ioannis Papapetrou, Himki suurimaks skoorijaks oli 15 punktiga Devin Booker.

Õhtu neljandas mängus alistas Istanbuli Fenerbahce 77:63 Belgradi Crvena Zvezda. Lorenzo Brown viskas Türgi klubi poolt 17 punkti, Belgradi tiimi parimana sai 15 punkti kirja Jordan Loyd.