NBA finaalseeria esimene mäng, esireas istub Barack Obama.Foto: Kevin C. Cox/Scanpix
Korvpall
3. oktoober 2020, 13:38

NBA finaalseeriat vaatab kirev virtuaalpublik: Obama, kossulegendid ja Spiderman!

Korvpalliliigas NBA peavad pealtvaatajad tänavu leppima virtuaalse kogemusega, kuid see ei ole takistanud paljudel kuulsustel finaalseeriale kaasa elada. Seni peetud kaht finaalmatši on lisaks paljudele NBA legendidele vaadanud muuhulgas ka endine USA president Barack Obama, mitmed teised kuulsused ja ka mõned superkangelased.

Tänavune finaalseeria toimub niinimetatud mullis ehk kõik kohtumised peetakse Orlandos asuvas keskuses. Koroonaviiruse leviku tõttu ei ole pealtvaatajad tribüünidele lubatud, kuid neile on tekitatud võimalus kaasa elada virtuaalsetel istekohtadel. Lisaks mängu jälgimisele on virtuaalse koha lunastanud fännidel võimalik üksteisega suhelda, et kogemus tribüünil oleks võimalikult sarnane tavaolukorrale. Virtuaalsete pealtvaatajate projekt võeti kasutusele juba mitu kuud tagasi, igale mängule müüakse 320 istekohta.

Nüüd, kui käes on NBA finaalide aeg, on virtuaalsele tribüünile jõudnud palju kuulsaid nägusid. Esimese finaalmängu ajal võis ühest sektorist leida näiteks kuuekordse meistri Kareem Abdul-Jabbari, neljal korral võidukarikat kergitada saanud Shaquille O’Neali, samuti neljakordse meistri Manu Ginobili ja Kobe Bryanti särki kandnud Pau Gasoli, kellel on ette näidata kaks NBA meistritiitlit.

Publikus istus teisigi kossulegende, aga endisest korvpalluritest rohkemgi tõmbas tähelepanu endine USA president Barack Obama, kes keset endiseid kossustaare istus. Kui enne Obama saabumist viskasid NBA mehed omavahel nalja, siis ekspresident asus oma liitumise järel pidama loengut sellest, kui tähtis on osaleda novembris toimuvatel USA presidendi valimistel.

Oma hääle andmist rõhutavad ka NBA mängijad, kes juba enne konverentside finaale hakkasid soojendusel kandma särke, kus on kiri: „MINE HÄÄLETAMA.“

Esimest finaalmängu olid küll vaatamas paljud kuulsused, kuid alla ei jäänud ka täna öösel peetud teine matš. Tribüünidelt võis leida näiteks palju muusikuid (Timbaland, LL Cool J), näitlejaid (Jamie Foxx), teiste alade staare, USA koomikuid jne. Ootamatult olid aga rahva sekka jõudnud ka mõned superkangelased, täpsemalt Spiderman, Deadpool ja must panter!