Sarunas Jasikevicius veel Kaunase Žalgirise peatreenerina.Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix
Korvpall
3. oktoober 2020, 15:17

Barcelona peatreener Jasikevicius nakatus koroonasse

Korvpalliklubi Barcelona andis teada, et nende peatreener Sarunas Jasikevicius ja abitreener Darius Maskoliunas on andnud positiivse koroonaviiruse proovi.

Klubi poolt väljastatud lühikeses uudises on kirjas, et mõlemad mehed on hea tervise juures ja viibivad oma kodudes isolatsioonis. 44aastane Jasikevicius on Euroliiga meistriks tulnud neljal korral, Barcelona eest mängis ta aastatel 2000-2003 ning 2012-2013. Mängijakarjääri lõpetas leedulane pärast 2014. aastat, seejärel oli ta kuni 2016. aastani ametis Kaunase Žalgirise abitreenerina. Aastatel 2016-2020 juhendas ta Žalgirist peatreenerina, tänavusest hooajast istub Hispaania klubi peatreeneritoolil.

Barcelona peaks järgmise mängu koduses kõrgliigas pidama juba homme, mõlema treeneri puudumisel võtab väljaande Mundo Deportivo informatsiooni kohaselt juhendaja rolli üle abitreener David Garcia. Mehel on Barcelona juures pikk kogemus: ta töötas abitreenerina nii Xavi Pascuali ajal (2010-2016), Sito Alonso perioodil (2017/2018) kui ka koos Svetsilav Pesiciga (2018-2020).

Peatreener Jasikeviciusest ilma jäänud Barcelonat ootab järgmiste nädala jooksul ees üsna mitu mängu. Kui homme on kavas liigamäng San Sebastiani Gipuzkoa meeskonnaga, siis juba järgmisel neljapäeval minnakse Euroliigas vastamisi Peterburi Zeniidiga. Euroliiga kohtumised ootavad ees ka 13. ja 15. oktoobril, kui mängitakse vastavalt Valencia ning Panathinaikosega. Kui Jasikevicius peaks isolatsioonis viibima kaks nädalat ja saab pärast seda meeskonna juurde naasta, on tema esimeseks võimalikuks mänguks Hispaania liiga mäng Baskoniaga, mis on koduklubiks eestlasele Sander Raiestele.

Koroonaviirus pole Euroliigas võõras

Koroonaviirusega puutus valusalt kokku ka CSKA Moskva, kes oli Barcelona sellenädalane vastane Euroliigas. Nimelt nakatus kevadel viirusesse klubi arst Roman Abzhelilov, kes suri maikuu keskel haigusest tekkinud komplikatsioonidesse. 44aastasest doktorist jäid maha naine ja kaks last.

Sel nädalal peetud Euroliiga esimese vooru kohtumistel peeti mängude eel leinaseiskud, mis olid pühendatud nii Abzhelilovile kui Michael Ojole. Vaid 27aastaselt südamerabanduse saanud Ojo oli pärit Nigeeriast ja veetis terve oma professionaalse karjääri Serbias. Esmalt mängis ta aastatel 2017-2018 ühe hooaja Belgradi klubi FMP eest, seejärel esindas aastatel 2018-2020 Belgradi Crvena Zvezdat. Mõlemal hooajal mängis ta ka Euroliigas. Ojo leping senise tööandjaga lõppes selle aasta varasuvel, augustikuus oli ta parajasti omaette treenimas, kui kokku kukkus. Teadvusele enam mees kahjuks ei tulnudki.

Barcelona ja Moskva CSKA koroonaviiruse juhtumid pole sugugi ainsad intsidendid Euroliigas. Olympiacose meeskonnast andis augusti esimeses pooles positiivse proovi Kostas Papanikolaou, ka Baskonia klubist leiti augustis mitu positiivset proovi. Septembri keskel teatas Olympiacos veel ühest positiivsest proovist, viirusest ei pääsenud ka Crvena Zezda klubi, mille liikmete hulgast andis positiivse proovi uus keskmängija Emanuel Terry.