Tühjad tribüünid on koondisemängudel nüüd minevik. Juba uuel nädalal pääseb staadionile kuni 1400 fänni.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
3. oktoober 2020, 19:55

TAGASI STAADIONILE! Vutikoondise mängudele müüakse kuni 1400 piletit

Eesti meeste jalgpallikoondise järgmisele kolmele kodumängule saavad pealtvaatajad kaasa elada Lilleküla staadionil, kui järgivad koroonaviiruse leviku tõkestamise nõudeid.

UEFA ei lubanud pärast koroonaviiruse pandeemiat rahvusvahelistele mängudele publikut. Kaks päeva tagasi lubas UEFA piiratud arvu pealtvaatajaid eritingimustel. Eestis kehtiva korra järgi võib väliüritustel osaleda kuni 2000 inimest, kelle hulka kuuluvad osalejad ja korraldajad. 

Eesti Jalgpalli Liit koostas UEFA ja Eesti riigi juhiste põhjal plaani, kuidas järgmisi meeste koondise mänge koos pealtvaatajatega korraldada. 7. oktoobril toimub Eesti ja Leedu maavõistlus, UEFA Rahvuste liigas kohtuvad 11. oktoobril Eesti ja Põhja-Makedoonia ning 14. oktoobril Eesti ja Armeenia. Kõik mängud peetakse A. Le Coq Arenal.

„Meil on väga hea meel, et meeste rahvuskoondis mängib kodus ja publik saab taas tulla kaasa elama, see on emotsionaalselt väga oluline. Mängu korraldamisel on reeglid, mida tuleb kõigil silmas pidada,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei pressiteate vahendusel.

Pealtvaatajatele väljastatakse kuni 1400 piletit, ülejäänud kohad täidavad mängijad, koondiste personal, kohtunikud, ajakirjanikud ja korraldajad. Piletimüük toimub ainult interneti teel ja iga pilet on isikustatud – nii on võimalik koroonaviiruse leviku korral staadionil viibinuid teavitada. Ühel inimesel on võimalik osta kaks piletit. Pealtvaatajatel palutakse võtta kaasa isikut tõendav dokument.

Staadionile on võimalik tulla nendel, kes ei ole viimase 14 päeva jooksul andnud positiivset koroonaviiruse proovi. Koju peavad jääma need, kellel on viimase 10 päeva jooksul olnud mõni koroonaviirusele viitav sümptom, näiteks palavik, kurguvalu, köha või nohu, samuti maitse- või lõhnataju kaotus. Jalgpallisõber peab koju jääma ka siis, kui on viimase 10 päeva jooksul puutunud kokku inimesega, kellel on diagnoositud või kahtlustatakse koroonaviirust.

Pealtvaatajad peavad kandma näomaski ja hoidma teistega distantsi. Staadionil on käte desinfitseerimise vahendid, näomask tuleb igal inimesel endal kaasa võtta. Keelatud on ruuporite ja pasunate kasutamine. A. Le Coq Arena ühiskasutatavaid pindu desinfitseeritakse enne mängu, mängu ajal ja pärast mängu.

Pealtvaatajate istumine toimub tavapärasest erinevalt: kõrvuti istub maksimaalselt kaks inimest, seejärel on mõlemal pool neli tühja istet ja siis taas kaks pealtvaatajatele mõeldud istet. Külastajate hajutamiseks avatakse tavapärasest rohkem sissepääse.

Kõigil mängudel avatakse staadion kaks tundi enne avavilet. Eesti Jalgpalli Liit tuletab meelde, et tasub varakult kohal olla, sest nii väldib järjekordi. Mängule võiks saabuda ühistranspordiga, jala või jalgrattaga (avatud rattaparkla). Staadioni parklasse pääseb ainult eriloaga.

UEFA ei luba staadionile külalismeeskonna poolehoidjaid, piletite edasimüük neile on keelatud. Piletite kasutamine kommertseesmärkidel (sh loosimised) on lubatud vaid Eesti Jalgpalli Liidu nõusolekul.

Piletimüük Eesti – Leedu maavõistlusele algab esmaspäeval, 5. oktoobril kell 14. Eesti – Põhja-Makedoonia ning Eesti – Armeenia piletimüügi algusaja teatab Eesti Jalgpalli Liit täiendavalt. Küljetribüüni pilet maksab kõigil mängudel 15 eurot ja otsatribüüni pilet 13 eurot, sooduspiletid vastavalt 13 ja 11 eurot. LHV jalgpallikaart annab soodustuse täishinnaga piletile. 

Sooduspilet kehtib 2002.–2013. aastal ja 1956. aastal või varem sündinutele koos soodustust tõendava dokumendiga (nõutav kohapeal). 2014. aastal ja hiljem sündinute pilet maksab 5 eurot – tavapäraselt on sissepääs neile olnud tasuta, kuid seoses staadionil viibivate inimeste arvu piiranguga tuleb kõigile väljastada pilet.

Ratastooliga staadionile sisenemiseks tuleb varakult ühendust võtta e-posti aadressil [email protected] või telefonil 611 7075.