Legendid vastamisi: Marcelo Bielsa (vasakul) ja Pep Guardiola.Foto: PA Images / Scanpix
Jalgpall
3. oktoober 2020, 23:54

Guardiola kaotas iidoli vastu punkte, Leedsi tulevärk jätkub!

Inglismaa kõrgliigas tekitab hooaja alguses kõvasti elevust Leeds Unitedi hoog: täna tehti koduväljakul 1 : 1 viiki Manchester Cityga ning tabelis hoitakse seitsme punktiga hetkel viiendat kohta. Tõsi, mitmel konkurendil on matš või kaks vähem peetud.

City läks Raheem Sterlingu 17. minuti tabamusest küll juhtima, kuid vahetusmees Rodrigo tõi tabloole viigi. See tähendas, et City on suutnud kolmest esimestest matšist võita vaid ühe.

Rodrigo tähtistab väravat, mis tõi Leedsile punkti. Foto: AP/Scanpix

Manchesteri tiimi loots Pep Guardiola kohtus üle pika aja ühe oma iidoli ehk Leedsi juhendaja Marcelo Bielsaga. „Ta on ilmselt inimene, keda austan maailma jalgpallis kõige rohkem, seda nii treeneri kui ka inimesena. Ta unikaalne, tema imiteerimine on võimatu,“ sõnas Guardiola enne matši BBC-le.

65aastane Bielsa pole saavutanud ligilähedasigi tulemusi, kui võrrelda tema õpilase Guardiolaga, kuid tänavu tõusis argentiinlane taas ajalehtede esikülgedele. Just tema pani Leedsis kokku tiimi, kes viis meeskonna pikkade aastate järel uuesti Inglismaa kõrgliigasse. Ka Premier League'is näidataks nauditavaid esitusi: kõigepealt kaotati 3 : 4 Liverpoolile, seejärel võideti 4 : 3 Fulhami, järgnes 1 : 0 triumf Sheffield Unitedi vastu ning nüüd nopiti punkt ka pururikkalt Manchester Citylt.

Erilise hooga on hooaega alustanud aga Everton, kes tegi täna 4 : 2 tuule alla Brightonile. Kaks väravat kanti James Rodriguezi nimele. Eelmistes voorudes saadud võidud Crystal Palace'i, West Bromwichi ja Tottenhami üle annavad Evertonile maksimaalsed 12 punkti ja tabeli esikoha.

Chelsea 4 : 0 võidumängus realiseeris Jorginho kaks penaltit, mis tähendab, et ta on Chelsea särgis tabamus kümme 11 meetri karistuslööki ja eksinud vaid korra. Skoori tegid ka Ben Chilwell ja Kurt Zouma.

 

Kõik tänased tulemused:

  • Chelsea - Crystal Palace 4 : 0
  • Everton - Brighton 4 : 2
  • Leeds United - Manchester City 1 : 1
  • Newcastle United - Burnley 3 : 1