Ken Torn ja Kauri Pannas jahivad Portugalis oma klassi esikohta. Foto: M-Sport
Auto-Moto uudised
3. oktoober 2020, 22:40

Torn võitis avapäeval oma klassis neli kiiruskatset, rallit juhib endine Eesti meister

Portugalis toimuval Fafe Montelongo rallil hoiavad Ken Torn ja Kauri Pannas ERC3 klassis teist kohta.

Torn (Ford Fiesta Rally4) kaotab hispaanlasele Josep Bassas Masile (Peugeot 208 Rally4) 20,7 sekundiga. Seni läbitud üheksast kiiruskatsest võitis eestlane neli. ERC3 klassi esikohaheitlus käibki hetkel vaid Torni ja Bassas Masi vahel, sest kolmandana kaotab Pedro Almeida (Peugeot 208 Rally4) juba pooleteist minutiga.

Absoluutarvestuses juhib võistlust aga Eesti rallisõprade vana tuttav ehk Venemaa äss Aleksei Lukjanuk, kes kihutab Citroen C3 R5 autoga. Aastate jooksul enam kui 20 Maarjamaa rallil osalenud ja korra ka Eesti meistriks kroonitud venelase lähim jälitaja on hispaanlane Ivan Ares (Hyundai i20 R5), kes kaotab Lukjanukile 38,3 sekundiga.

Aleksei Lukjanuk võitis 2015. aastal Rally Estonia. Foto: ALDO LUUD

Hyundai R5 autoga startis ka Rally Estonial säranud Craig Breen, kuid tema katkestas kaheksandal kiiruskatsel. Iiirlase sõnul oli teele tilkunud õli ning seetõttu sattus ta libisemisse, mille järel tuli autol ratas alt.

Väga tuntud nimedest on rajal ka Oliver Solberg, kuid tema Volkswagenit tabasid kaheksandal kiiruskatsel tehnilised mured ja ta kaotab Lukjanukile 16 minutiga. Seitsmenda kiiruskatse järel oli Solberg neljas (kaotust Lukjanukile +26,7) ja Breen viies (+33,6).