Janek Õiglane kolis USAsse Georgia osariiki elama ja treenima.Foto: Facebook / Janek Õiglane
Kergejõustik
6. oktoober 2020, 12:45

Janek Õiglase elus algas uus peatükk: olen õhinat täis

Mitmevõistleja Janek Õiglane (26) teatas sotsiaalmeedias, et tema elus algas uus peatükk – ta kolis USAsse Georgia osariiki Athensi linna elama ja treenima.

Õiglast hakkab juhendama eestlastele tuttav Petros Kyprianou. "Olen õhinat täis," kirjutas Õiglane. "Mul on imelised treenerid, talendikad treeningupartnerid ja viimase peal tingimused, et viia end kümnevõistlusel uuele tasemele. Ja muidugi ilm kohtleb mind samuti hästi."

Juulis ütles ta Õhtulehe raadiosaates "Tugitoolis sportlane", et kolimise põhjus on treeningupartnerite puuduse tõttu. "Algul mõtlesin kuidagi Niklas Kauli gruppi sobituda," avaldas Õiglane, et kaalus liitumist sakslasest maailmameistri rühmaga.

"Rääkisin veel Tim Nowaku, Manuel Eiteli ja Mathias Bruggeriga. Neile oleks koostöö sobinud. Kolmas variant oli Georgia, mille lõpuks valisingi. Esiteks on seal soodne kliima, teiseks väga head treeningukaaslased ja kolmandaks maailmatasemel tingimused."

Samas elab ka tema kallim Kendra, keda Õiglane polnud 303 päeva näinud kuniks nad eelmisel nädalal rõõmsalt taaskohtusid.