"Mäletame varasematest aegadest, et ta on sellisteks asjadeks valmis," kiitis Martin Müürsepp üleplatsimeheks tõusnud Brandis Raley-Rossi.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
6. oktoober 2020, 21:25

Raley-Rossi imemäng aitas Kalev/TLÜ superkarikas nelja parema sekka

Eesti superkarika veerandfinaali teises mängus alistas Tallinna Kalev/TLÜ 90 : 79 Rapla Avis Utilitase ja jõudsid nelja parema sekka.

Avamängu 76 : 75 võitnud Kalev/TLÜ alustas võõrsil peetud kohtumist teravamalt, kui juhtis esimese veerandaja lõpus 25 : 20 ja poolajaks 54 : 49. Kuigi Rapla jõudis neljanda veerandaja alguses vaid punkti kaugusele, siis jänkide Emmanuel Wembi ja Brandis Raley-Rossi resultatiivne mäng kindlustasid Kalevile 90 : 79 võidu ja edasipääsu nelja parema sekka. 

Üleplatsimeheks osutus mõneaastase vaheaja järel Eestisse naasnud Raley-Ross, kes tõi hea visketabavusega 42 silma ehk pea pooled Kalevi punktidest. Lisaks võttis ta maha 9 lauapalli, andis 6 resultatiivset söötu ja tegi 3 vaheltlõiget.

Siim-Markus Post toetas ameeriklast 14 ja Emmanuel Wembi 11 punktiga. Rapla poolelt tegi enam pahandust Bosnia-Briti passiga keskmängija Fahro Alihodzic, kes lisaks 25 punktile võttis maha 9 lauda. Al-Wajid Aminu viskas 12 ja Roberts Freimanis 11 silma, teised mängijad kahekohalise punktiskoorini ei jõudnud.

"Midagi kindlat polnud. Raplal olid omad võimalused ja nad jõudsid järgi. Õnnefaktor oli kindlasti sees," rääkis Kalevi peatreener Martin Müürsepp Delfi TV ülekandes. Üllatavaks jokkeriks osutus Kent-Kaarel Vene, kes jäi küll nullile, kuid suutis ainsana ohjeldada Alihodzicit. "Vene abil saime ta kontrolli alla. Ta mängib pikkadest kõige paremini üks ühele kaitset. Tagumiku kasutamine on antud positsioonil oluline argument, loodame, et meie ülejäänud pikad saavad sellest aru."

Peatreeneri jaoks polnud Rossi suurepärane mäng üllatus. "Mäletame varasematest aegadest, et ta on sellisteks asjadeks valmis. See oli meie jaoks väike varajane finaal, nüüd oleme nelja hulgas," rõõmustas Müürsepp, kelle sõnul oli üheks võtmemomendiks pallikaotuste vältimine.

"Meil on kolm mängujuhti. Tahaks uskuda, et see on meile pluss. Nii Mantvydas Staniulis, Post kui ka Riley-Ross saavad mängida number ühe koha peal. Kui nad on kõik platsil, siis suudetakse pallikaotusi vältida. See on varem olnud meie probleem, kuid täna oli asi kontrolli all."

Neljapäeval kohtuvad Pärnu Sadam ja TalTech, kelle avamäng lõppes pärnakate 80 : 73 võiduga ning KK Viimsi/Noto ja Rakvere Tarvas, kus viimased on edasipääsu tänu avamängu suurele võidule sisuliselt kindlustanud.

Reedel pidi toimuma Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli teine kohtumine, kuid Eesti korvpalliliidu kriisi töörühm otsustas selle ennetava meetmena edasi lükata. Kalev/Cramo kohtus esmaspäeval VTB Ühisliigas võõrsil Moskva Himkiga, kelle ridades andis kolm mängijat positiivse koroonaproovi ja peiteaja tõttu ei saa olla sajaprotsendiliselt kindel, et Tallinna klubi mängijad pole viirusega nakatunud.