Kimi Räikkonen teeb nädalavahetusel vormel 1 sarja ajalugu.Foto: PA Images/Scanpix
Vormel 1
6. oktoober 2020, 22:35

Räikkönen teeb pühapäeval vormel 1 sarja ajalugu, kuid meest jätab asi külmaks: mul pole mingit vahet

Alfa Romeo piloodist Kimi Räikkönenist saab nädalavahetusel Saksamaa vormel 1 etapil ajaloos enim GP-starte kirja saanud sõitja.

Räikkönen jagab praegu rekordit Brasiilia legendi Rubens Barrichelloga. Mõlemal on kirjas 322 võistlust, aga kui Räikkönen on pühapäeval stardis, saab ta rekordi enda nimele. Jäämehe hüüdnime kandev Räikkonen jäi endale omaselt rahulikuks.

"Spordis purustatakse ühel hetkel kõigi rekordid," ütles ta. "See on alati nii olnud. Olen mitu korda öeldnud, et minu jaoks pole sellel praegusel hetkel mingit vahet. Võib-olla tulevikus, kui vaatan asjadele tagasi, siis näen seda teisti."

Fernando Alonso naaseb järgmisel hooajal vormel 1 sarja ja ta võib oma 311 stardiga Räikköneni tulevast rekordit ohustada. Eriti juhul kui soomlane ise tõmbab selle hooaja järele karjäärile joone alla. Räikkönen hakkas naerma, kui temalt küsiti, kas see mõjutab tema otsust tuleviku osas.

"See pole küll põhjus, kas jääda sarja või mitte," lausus 40aastane Legend.

Ajaloolise saavutuseni jõudmine ei mõjuta ka Räikköneni ettevalmistusi nädalavahetuseks: "Rekord või mitte, mina valmistun nädalavahetuseks nagu ikka, sest kui oled autos, siis on kõik iga kord sama. Töö tuleb ära teha ning laupäeval ja pühapäeval tuleb saada võimalikult hea tulemus. Oleme astunud paar sammu edasi, kuid kvalifikatsioonis pean lõpetama kõrgemal, et võistlusest viimane välja võtta. Loodetavasti saan sellega hakkama." 

Vormel 1 hooaeg jätkub nädalavahetusel Saksamaa Nürburgringil. Räikkönen on tänavu punktikohale jõudnud vaid korra, kui ta lõpetas Toscana etapi üheksandal kohal.