Lakersi mehed rõõmustamas.Foto: Kim Klement/Scanpix
Korvpall
7. oktoober 2020, 08:57

VIDEO | Lakers jõudis ajaloolisest NBA tiitlist ühe võidu kaugusele

Korvpalliliigas NBA oli finaalseeria neljandas mängus võidukas Los Angeles Lakers, kes jahib klubi ajaloolist 17. tiitlit.

Avaveerandi järel juhtis Lakers Miami Heati ees 27 : 22, poolajaks vähenes vahe kahele punktile, kui tabloo näitas 49 : 47. Tasavägine mäng jätkus ka kolmandal veerandajal, mille järel olid Lakersi edunumbrid 75 : 70.

Kui mängu lõpuni jäi veidi rohkem kui kolm minutit, jõudis Heat taas vaid kahe punkti kaugusele (88 : 90), kuid seejärel suutis Los Angelesi meeskond edu kasvatada ja seda lõpuni hoida, võites finaalseeria neljanda mängu seisuga 102 : 96.

Võitjate poolt oli resultatiivseim LeBron James, kelle kontosse jäi 28 punkti, 12 lauapalli ja kaheksa korvisöötu. Anthony Davis panustas Lakersi poolt 22 punkti, üheksa lauapalli ja nelja korvisööduga.

James rääkis mängu järel, et tema jaoks oli võiduga lõppenud kohtumine väga oluline. „Enne mängu tundsin seda õhkkonda, seda pinget. Tundsin, et minu jaoks on see mu karjääri tähtsamaid mänge,“ sõnas James mängujärgsel pressikonverentsil. Ta lisas Heati kiituseks, et finaalivastased said seeria kolmanda mängu ja võidu järel väga hea enesekindluse ning nad on väga hästi juhendatud meeskond, ent meistritiitli võitmiseks peab seda olema ka Lakers.

James sõnas finaalseeria kohta sedagi, et tegemist on justkui malemänguga. „Ootan elevusega seda, et vaatame homme koos tiimiga mänguvideot. Näeme, mida tegime hästi, mida saame teha paremini. Nuputame, mida vastased viiendas mängus meie vastu ette võtavad. See on justkui malemäng. Kui jõuad oma karjääris sellesse punkti, kus me hetkel oleme, on terav mõistus palju olulisem kui füüsiline vorm,“ selgitas James.

Enne pressikonverentsi andis James ka väljakuäärse intervjuu, kus ta lubas, et ei kavatse puhata enne, kui NBA tiitel käes on: „Saame aru, mis kaalul on. Töö ei ole veel tehtud. Ma ei maga seni, kuni töö on tehtud.“

Miami Heati parimana oli kolmikduublile lähedal Jimmy Butler: meeskonna liider sai kirja 22 punkti, 10 lauapalli, üheksa korvisöötu. Tyler Herro lisas 21 punkti, seitse lauapalli, kolm korvisöötu.

„Teame, et peame paremad olema, ja nagu olen kogu aeg rääkinud, siis tean, et ka suudame paremad olla,“ rääkis Heati liider Butler. „Tänases mängus suutsime seda vahepeal näidata, aga siis tegime nii kaitses kui rünnakul otsustavaid eksimusi. Olen varemgi öelnud, et meil on vastas ülihea tiim ja nende võitmiseks peame näitama peaaegu perfektset mängu. Täna me seda ei teinud.“

Lakers juhib nelja võiduni peetavat seeriat 3:1. Finaalseeria viies kohtumine peetakse 9. oktoobril.

Lakersi jaoks oleks tänavune NBA tiitel ajalooline, sest sellega tõustaks ühele pulgale läbi aegade edukaima NBA klubi ja suure rivaali Boston Celticsiga: kui Lakersil on seni auhinnakapis 16 trofeed, siis Celticsil 17. Heat on NBA meistriks kroonitud kolmel korral, neist kahel aastal – 2012 ja 2013 – mängis meeskonna eest LeBron James.