Foto: Microsoft
Esport
7. oktoober 2020, 11:02

NII KUUM ON TUNNE? Fänne hirmutavad jutud tuliseks minevast Xbox Series X-ist

Alles hiljuti jõudsid avalikkuse ette ajakirjanike esimesed muljed Microsofti järgmise põlvkonna mänguseadmest Xbox Series X-ist. Kuigi üldiselt olid kirjeldused positiivsed, on fännidele viimasel ajal silma jäänud üks muret tekitav asjaolu.

Nimelt on nii mitmedki žurnalistid kurtnud selle üle, et konsool muutub töö käigus äärmiselt kuumaks. VGC vahendab Prantsuse ajakirjaniku Ken Bogardi muljeid: „Series X on kuum, väga kuum! See ei tee üldse häält, aga see on kuradi kuum! Konsool kiirgab kuumust nagu hull! See on nagu kamina korsten. Sa saad sellega enda korterit soendada.“

Sama on väitnud ka CNET-i Jeff Bakkalar, kes viimases Giant Beastcast taskuhäälingus enda käe väidetavalt ära kõrvetas, kui mees eemaldas konsoolist välise mäluseadme. Bakkalar rõhutas, et tegemist on siiski eelvaateks mõeldud seadmega, mis tõenäoliselt erineb turule jõudvast produktist.


Mitmed eksperdid on asunud fiktiivset tulekahju kustutama, meenutades inimestele, et ka teised tänapäevased seadmed kiirgavad kuumust ning soojus on vältimatu.

Fakt, et konsool kuumust eraldab, näitab jahutussüsteemi efektiivsust – mida rohkem kuumust masinast välja juhitakse, seda vähem jääb seda kesta sisse jõudlust halvama.

The Verge'i toimetaja Tom Warren ütleb: „Kui Xbox Series X-il oleks probleem ülekuumenemisega, poleks Microsoft seadmeid ajakirjanikele saatnud. Nad ei laseks seda lihtsalt mitte kellelgi puudutada.“


Xbox Series X ilmub 10. novembril. Eesti edasimüüjate kohta praegu info puudub.