Arsenali maskott Gunnersaurus.Foto: Adam Davy/Scanpix
Jalgpall
7. oktoober 2020, 12:04

Kuulsale saurusele abi pakkunud Özil sattus fännide kriitika alla

Arsenali jalgpalliklubi vallandas majanduslikel põhjustel oma kuulsa maskoti Gunnersauruse. Klubi mängija Mesut Özil pakkus välja, et võib sauruse palga omast taskust kinni maksta, kuid see tekitas Arsenali fännides hoopis pahameelt.

Arsenali maskott Gunnersaurus on tegutsenud 27 aastat, kuid selle nädala esmaspäeval andis klubi teada, et sauruse töö Londoni klubis on lõppenud. See tähendab, et kogu selle aja kostüümi sees ringi tatsanud Jerry Quy jäi oma tööst ilma.

Arsenali otsuse taga oli asjaolu, et koroonaviiruse tõttu on klubi majanduslikult keerulises olukorras ja saurusele enam palka maksta ei jagunud.

 

Päev pärast maskoti vallandamise uudist teatas Arsenali mängija Mesut Özil, et on valmis puuduoleva summa välja käima oma taskust. „Olin väga kurb, kui kuulsin, et Jerry Quy ehk meie kuulus ja lojaalne maskott Gunnersaurus, kes on olnud klubi juures väga tähtis, koondati pärast 27 aastat,“ kirjutas Özil oma Twitteri kontol. „Seetõttu pakun Arsenalile välja idee, et olen valmis meie suure rohelise sõbra palgakulud hüvitama seni, kuni olen Arsenali mängija, et Jerry saaks jätkata tööd, mida ta väga armastab,“ lisas sakslane.

 

Özili lahke tegu põhjustas aga paljudes fännides pahameelt, sest mees on Londoni klubi suurima palgaga mängija: nädalas teenib ta 455 000 dollarit ehk 350 000 inglise naela. Kogu selle rahahunniku juures keeldus ta palgakärpest, millega mitmed teised Arsenali mängijad ja klubi ametnikud kevadel nõus olid.

„See on Arsenali juhatuse ajudega mässamine. 350 000 naela nädalas selle eest, et malet mängida,“ kõlas näiteks üks Twitteri postitus. „Olen kindel, et kui oleksid palgakärpega nõus olnud, oleks tal (saurusel) endiselt töö alles,“ pahandas teine kasutaja. „Özil teenib endiselt 350 000 naela nädalas, samas kui Gunnersaurus jääb tööst ilma. Arsenal muretseb vale dinosauruse pärast,“ andis üks kasutaja mõista, et hoopis Özili vallandamine oleks majanduslikult mõistlikum.

Arsenali palgakärbe toimus aprillikuus, kui paljud mängijad ja meeskonna taustajõud olid nõus sellega, et nende palka vähendatakse 12,5%. Tegelikkuses oli kärbe isegi väiksem ehk 7,5%. Özil kuulus aga nende meeste hulka, kes kärpega nõus polnud. Ta sõnas oma otsuse kohta, et mängijaid kiirustati selle plaaniga kaasa minema ja ta pole kindel, kuhu säästetud raha paigutatakse ning kuidas kasutatakse. Sakslase mure tundus õigustatud mitu kuud hiljem, kui augustis teatas Arsenal, et hoolimata varasemast kärpest vallandatakse 55 klubiga seotud inimest.