Manchester City Twitteri konto täna lõunal.Foto: Twitter
Jalgpall
7. oktoober 2020, 14:52

MIS TOIMUB? Inglismaa tippklubi Twitter läks kaduma, naljahammastel oli pidupäev

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester City Twitteri kontol valitses täna tühjus, justkui poleks tippklubi kontot üleüldse olemaski. Kummaline juhtum tekitas Internetis omajagu elevust.

Täna hommikupoole vaatas ManCity Twitteri kontolt vastu kiri, et seda kontot ei eksisteeri. DailyMaili ja mitme portaali andmetel oli tegu tehnilise rikkega ja klubi asus asja kiirelt lahendama. Väljaande The Independent andmetel välistas klubi võimaluse, et nende kontole sisse häkiti. Täna lõunaks oli konto taas püsti ja sealt sai näha humoorikat postitust trükkivast kassist, mis viitas, et konto on taastatud.

Enne seda, kui City Twitteri konto taas elule äratati, said aga Interneti naljahambad sae mõnusalt käima tõmmata. Üks Twitteri kasutaja kirjutas, et ilmselt võeti konto maha seetõttu, et Twitteriga liitumiseks peab olema vähemalt 13aastane, aga City seda pole. See oli vihje sellele, et kuigi klubi asutati juba 1880. aastal, suudeti tõeliselt võimsaks muutuda alles pärast 2008. aastat, mil City ostis ära superrikas šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan. Klubi ajaloost on ManCityl ette näidata kuus Inglismaa meistritiitlit ja neist neli on võidetud just pärast 2008. aastat.

Teised vihjasid, et konto kinnipanek võib olla tingitud sellest, et City rikkus finantsilise ausa mängu reegleid ja ostis endale Twitteris jälgijaid. Klubi teenis seetõttu Euroopa jalgpalliliidult (UEFAlt) keelu, aga Rahvusvaheline Spordikohus tühistas selle. Naljahambad said nüüd välja tuua asjaolu, et Twitter on suutnud City tegevust reguleerida ja karistada paremini kui UEFA.