Mohamed Salah.Foto: Peter Byrne/Scanpix
Jalgpall
7. oktoober 2020, 15:17

TÕELINE RÜÜTEL: Liverpooli staar astus kodutu mehe kaitseks välja

Liverpooli jalgpallimeeskonna staar Mohamed Salah on tavaelus tõeline rüütel: viimati tõttas vutiäss appi kodutule mehele, keda üks kamp parajasti kiusamas oli.

28aastane Liverpooli ründaja nägi septembri lõpus ühel õhtul tanklas olukorda, kus grupp mehi noris ühe kodutu mehe kallal. Tanklasse paigaldatud turvakaameratest on näha, et Salah tõttas seepeale David Craigi nimelisele mehele appi.

„Mo oli sama imeline nagu ta on väljakul Liverpooli eest,“ rääkis Craig, kes enamasti magab Liverpooli staadioni ümbruses olevatel tänavatel. „Ta kuulis, mida kamp noori mulle ütles, ja pöördus siis nende poole, öeldes nii: „Paari aasta pärast võite ise olla samas olukorras.“ Alles siis sain aru, et ma ei näe seda unes, kui Mo andis mulle 100naelase rahatähe. Milline legend,“ meenutas Craig.

Salah on varemgi heategudega silma paistnud. Juunikuus oli ta parajasti oma autot tankimas, kui otsustas maksta kõikide tanklas viibinud inimeste kütuse eest. Üks asjaosaline kirjeldas juhtunut nii: „Ta sõitis oma Bentleyga tanklasse, endal seljas Liverpooli dress. Ja siis maksis ta kõigi kütuse ees. Minu kangelane.“

Heategevusega on Liverpooli ründetuus tegelenud ka oma kodumaal Egiptuses. Nagrigi külas, kus Salah on sündinud, elab 65% inimestest vaesuses ning Salah on püüdnud olukorda leevendada sellega, et on annetanud raha koolide ning haiglate ehitamiseks. Kui Egiptuse riik sattus mõned aastad tagasi rahalistesse raskustesse, andis Salah oma taskust neile 300 000 dollarit. Samuti on mees igakuiste toetusrahadega aidanud rohkem kui 450 rahalistes raskustes perekonda. Alles Egiptuses elades juhtus ka nii, et Salah’ perekonda rööviti ja kui politsei päti kinni nabis, tahtis Salah’ isa mehe vastu süüdistuse esitada. Salah rääkis oma isa aga ümber ja selle asemel andis hoopis röövile raha ning aitas tal töökoha leida.