Foto: Envato Elements
Sisuturundus
14. oktoober 2020, 09:23

Lõhkusid või määrisid pluusi? 4 nippi, kuidas anda sellele uus elu!

Iga naine tahab välja näha isikupärane, kaunis ja stiilne. Kas see tähendab automaatselt, et nüüd on vaja rohkelt raha kulutada? Ei, kindlasti mitte. Appi tuleb tuunimine. See ülipopulaarne võte ei nõua erilisi õmblejaoskusi ega paksu rahakotti ning pealekauba säästad loodust. Igaüks saab hakkama!

Tuunimine on puhas rõõm lihtsatest taskukohastest lahendustest ja uuest ainulaadsest rõivast. Abakhan annab siinkohal mõned head nipid ja nõuanded.

Nipp nr 1

Tütre pusal on ei-tea-kust-tekkinud jonnakas plekk, mis keeldub sealt lahkumast. Ära on proovitud kõik moodsad pesuvahendid ja ka vanaema kavalad nipid. Mis siis nüüd saab? Poodi uue džempri järele? Saab ka teisti. Üks võimalustest on näiteks lõigata madalakarvalisest kunstkarusnahast paraja suurusega kiisu pea, mis pleki kinni katab. Lisa silmad-ninad-vurrud. Need võib nii tikkida kui lõigata välja näiteks käsitöövildist. Paelast lipsuke kõrva külge või lõua alla ja imearmas kiisupusa rõõmustab nii kandjat kui emme rahakotti.

Nipp nr 2

Sirvid veebipoode a silma jääb imeline puhvvarrukatega topp. Just see sobiks garderoobi täienduseks suurepäraselt. Aga MIDA? Selline hind!

Võta kapist suvest seisma jäänud T-särk ja jupike šifooni või muud meeldivat kergemat kangast. Lõika materjalist varruka jätkuks sobiva pikkusega ja sõltuvalt materjali paksusest 2-3 korda laiem tükk kui T-särgi varrukasuu. Õmble varruka jätkutükk toruks kokku, kroogi ülemine serv sama laiaks kui särgi varrukasuu ning õmble kokku. Vajadusel töötle servad. Puhvvarruka alumise serva võid samuti krookida või jätta laiaks kelluka-varrukaks. Kui soovid, lisa kaunistuseks veel motiive, pärleid, litreid. Pool tundi näputööd ja selline kokkuhoid!

Nipp nr 3

Ei ole nii – jäid ratast kuuri viies oma uue džempri seljaga naela taha kinni ja nüüd ilutseb seal narmendav auk.

Joonista džempri seljale sissepoole süda või mõni muu kujund. Aseta joonisele pitsitükk nii, et see ulatuks vähemalt 1 cm üle piirjoonte. Vali joonistamiseks sellist värvi kriit, mis paistaks hästi silma ja kumaks läbi pitsi. Kinnita pits kas traageldades või nööpnõeltega kohale ja õmble mööda piirjoont kinni. Nüüd pööra džemper õiget pidi ning lõika paremalt poolt õmblusjoone kõrvalt kujundi sisekülge pidi ettevaatlikult ilma pitsidetaili kahjustamata välja põhimaterjalist südame kujund koos koleda auguga. Aita näpuga dressiriide serv mõnusalt rullima või kui lõigatud serv ei ole sinu maitse, siis töötle kujundi serv kas siksak-õmblusega või mõne tikkimispistega.

Oled rikutud pusa asemel saanud seksika pitsdetailiga uue lemmiku.

Nipp nr 4

Võrratu suvi ja grillihooaeg on jäänud selja taha. Kõik need vahvad õhtud ja hunnitud maitsed… on maandunud puusadel ja taljel. Lemmikteksad saab suure võimlemisega küll jalga, aga lukk ja nööp koostööd ei tee ning kinni ei lähe.

Haruta lahti küljeõmblused ja lõika külgede kohalt katki ka värvel. Nüüd vali lampassiks kas sobiv kangariba, meeldiv pael või hoopiski kelmikama lahendusena tugevam pits ning õmble see küljeõmbluse vahele. Püksid on justnagu uued, istuvad jalga nagu valatult… ja kas sõbranna ei kutsunud mitte laupäeval sünnipäevale?

Loodetavasti said mõned kasulikud nipid ning lähed juba uurima, kas kapis seisab mõni tuunimist vääriv hilp. Ja kuhu mujale lendab moeharakas materjali järgi kui ikka Abakhani!

Ideid, mida, kuidas ja kuhu, ammuta Abakhani blogist SIIT!  

Cool on olla säästlik ja omapärane!