Novak Djokovic.Foto: Christophe Ena/Scanpix
Tennis
8. oktoober 2020, 09:06

Tervisemuredega kimpus olnud maailma esireket lunastas pääsme Prantsusmaa lahtiste poolfinaali

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel selgusid eile kõik meeste ja naiste üksikmängu poolfinalistid.

Meeste üksikmängu veerandfinaalis alistas maailma esireket Novak Djokovic 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 hispaanlase Pablo Carreno Busta. Maailma edetabelis 18. kohal olev Busta ei olnud mängu järel esireketi käitumisega rahul, sest Djokovic kurtis matši ajal terviseprobleemide üle ning Busta arvates serblane teeskles.

„On see normaalne? Ta teeb seda alati. Viimase aasta jooksul on ta seda teinud iga kord, kui tal väljakul probleeme tekib,“ andis Busta mõista, et Djokovic ei kurtnudki tegelikult füüsilise valu üle, vaid proovis mentaalselt hispaanlast mõjutada. „Ma ei tea, võib-olla on mänguga kaasnev pinge põhjuseks, miks ta peab nii käituma. Aga ta ju jätkab pärast seda normaalselt mängimist? Ma ei tea, kas see valu on ikka tõeline või on asi peas kinni. Küsige ta käest,“ vahendas Busta sõnu DailyMail.

Maailma esireket rääkis oma tervisemuredest, et teda vaevasid kaelavalu ja veel paar pisimuret. „Mul olid probleemid kaela ja õlaga. Olen endiselt turniiril osalemas ega taha liiga palju selle tagamaid avada. Tunnen end normaalselt, valu kadus ära ja suutsin end tunda piisavalt mugavalt, et mängida nii, nagu peaksin,“ rääkis Djokovic.

„Ta (Busta) oli esimesed poolteist setti parem mängija,“ kiitis esireket oma hispaanlasest vastast. „Leidsin teise seti keskel oma rütmi. Siis pöördus matš ümber. Selliste mängude saatus otsustatakse siin ja seal paari punktiga. Olen väga rahul, et suutsin vaimselt vastu pidada,“ vahendas serblase sõnu Eurosport.

Djokovici jaoks on tänavune Prantsusmaa lahtiste poolfinaal kümnes kord, kui ta sel Suure Slämmi turniiril poolfinaali jõuab. Võitjaks on tal Prantsusmaal õnnestunud tulla vaid korra, 2016. aastal.

Teises eileõhtuses veerandfinaalis oli kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 6.) 7:5, 6:2, 6:3 parem venelasest Andrei Rublevist (ATP 12.). „Tunnen end siin väljakul väga mugavalt,“ kiitis poolfinaali jõudnud Tsitsipas. „Mul õnnestus oma mõistus tööle panna ja leida keerulistele olukordadele lahendusi.“ 22aastane kreeklane lisas, et on Prantsusmaa lahtiseid vaadanud juba väikesest peale ning seal mängimine on tema jaoks täitunud unistus.

Poolfinaalis läheb Tsitsipas vastamisi Djokoviciga. Teises poolfinaalis kohtuvad omavahel 12kordne Prantsusmaa lahtiste võitja Rafael Nadal (ATP 2.) ning argentiinlane Diego Schwartzmann (ATP 14.).

Naiste üksikmängus alistas maailma edetabeli 11. naine Petra Kvitova 6:3, 6:3 sakslanna Laura Siegemundi (WTA 66.). „Teadsin enne mängu, et sellest tuleb lahing iga punkti pärast,“ rääkis Kvitova pärast mängu. „Suure Slämmi turniiri veerandfinaalis mängimine ei ole ka närvide seisukohast lihtne. Seega olen omalt poolt väga õnnelik, sealhulgas mentaalse poole ja selle üle, et suutsin pingele vastu pidada,“ vahendas tšehhitari sõnu CNN. Varasemalt on Kvitova jõudnud Prantsusmaa lahtistel poolfinaali ühel korral, 2012. aastal.

Teises veerandfinaalis kohtusid ameeriklannad Sofia Kenin (WTA 6.) ning Danielle Collins (WTA 57.). Numbritega 6:4, 4:6, 6:0 jäi peale Kenin, kes läheb poolfinaalis kokku Kvitovaga. Teises poolfinaalis kohtuvad poolatar Iga Swiatek (WTA 54.) ja Argentina mängija Nadia Podoroska (WTA 131.).