Elfyn Evans Rally Estonial.Foto: Mari Luud
WRC
8. oktoober 2020, 14:43

Toyota sõitjate ülestunnistus: olime šokeeritud, et Mäkinen meie juurest lahkus

Toyota meeskonna sõitjad Elfyn Evans ja Sebastien Ogier’ nentisid, et nende jaoks tuli üllatusena senise tiimipealiku Tommi Mäkineni lahkumine WRC meeskonna eesotsast.

Toyota teatas septembrikuu teises pooles, et seni WRC tiimi juhtinud Mäkineni töö rallitiimi eesotsas on lõppenud ja soomlasest saab Toyota mootorispordi nõuandja. Mäkineniga tihedalt koos töötanud Elfyn Evans nentis, et kuulis muudatusest pärast Türgi ralli lõppu ehk loetud päevad enne seda, kui Toyota teatega avalikult välja tuli.

„Kuni Türgi ralli lõpuni ei olnud ma teadlik, et sellised muudatused sünnivad. Minu jaoks pole endiselt päris selge, millised muutused tiimi sees sünnivad, aga teame, et Tommi on Toyotas liikunud uude rolli,“ vahendas Evansi sõnu mainekas ralliportaal Dirtfish. „Loomulikult on see mingil määral kurb, sest Tommi oli alati oma kogemustega meie jaoks olemas ja ta oli alati valmis meile nõu andma,“ lisas sõitjate arvestuses esikohta hoidev Evans.

Tema tiimikaaslane Ogier, kes on üldarvestuses teisel kohal, jagas Evansi mõtteid. „Kuni selle hetkeni töötas kõik meie tiimis väga hästi ja kuna stabiilsus on alati hea, oleksin eelistanud, et ta oleks meie juurde jäänud,“ nentis Ogier. „Kui aus olla, siis tuli see väikese üllatusena. Eeldasin, et mingil hetkel võib seda tüüpi otsus tulla, aga ma ei arvanud, et see tuleb nii kiirelt. Temaga koos oli meeldiv tööd teha ja kui see aeg otsa saab, on see ikka natuke emotsionaalne tunne,“ sõnas kuuekordne maailmameister.

Seni Mäkineni juhitud WRC-tiimi juhib nüüdsest Toyota Gazoo Racingu Euroopa osakond.