Foto: Envato Elements
Sisuturundus
12. oktoober 2020, 09:15

KINDLUSTA TARGALT | Mida hüvitab kasko koguriskikindlustus?

Inimeste harjumused ja ootused on ajaga muutunud ning muutunud on ka kaskokindlustuse olemus. Kui varem hüvitas kindlustus vaid valitud kahjusid, siis nüüd hüvitatakse koguriskikindlustusega kõike, mis ei ole tingimustes välistatud.

Et klientide ootustega sammu pidada, on BTA kindlustus niisamuti uuendanud kaskokindlustuse tingimusi vastavalt klientide tagasisidele. Oluliseks märksõnaks sai paindlikkus kasko paketi valikul. Kliendil on võimalus luua enda vajadustest lähtuv ideaalne kasko, leida parim ja sobivaim endale laia kaitsete valiku hulgast.

Teise märksõnana tuli klientide tagasisidest esile, et nende jaoks on järjest olulisem ka kiire ja ladus poliisi vormistamine. Ja mis võiks veel parem olla, kui poliisi saaks vormistatud mõne minutiga? Või kui saad vormistada liikluse ja kaskokindlustuse koos? BTA on loonud pakkumise, mille raames saab osta kodulehelt nii kohustusliku liikluskindlustuse kui ka kasko koos. Mitte väheoluline ei ole siinjuures, et koos ostes on soodsam, seega võidad nii ajas kui ka rahas.

Kolmandaks, klientide sõnul on oluline kasko juhtumi korral kiire ja mugav kahjukäsitlus. Uurida tasub, kuidas on võimalik kahjust teada anda, kas peab sõiduki ette näitama jne. BTA kindlustuses, nagu ka enamikes seltsides, on võimalik teatada kahjust telefoni teel. Sõidukit ei ole vaja ette näidata BTA kahjukäsitlusele, vaid saad pöörduda otse remonditöökotta.

Neljandaks toodi klientide poolt välja omavastutuse hind ning tingimuste punktid, millistel juhtudel ei rakendata omavastutust.

Näiteks hüvitab BTA kindlustus ilma omavastutuseta röövitud või hoonesse sissemurdmise teel varastatud sõiduki võtmete ja pultide ümberkodeerimise või vahetamise kulu.

Kokkupõrge metsloomaga - kitsega, põdraga või metsseaga - on üks kõige sagedasem tavapärasemaid kaskokindlustust puudutavaid kindlustusjuhtumeid.

Mitmed kindlustusseltsid hüvitavad omavastutuseta vaid kokkupõrke metsloomaga ning mõne kindlustusandja puhul võib rolli mängida hoopis õnnetuse toimumiskoht olenevalt sellest, kas tegu oli asulasisese või -välise teega.

BTA-s hüvitatakse kahju, mis on tekkinud kokkupõrke tagajärjel loomaga ja seda sõltumata sellest, kas tegu oli asulasisese või -välise teega. Esimese sellelaadse kindlustusjuhtumi korral hüvitatakse kahju ilma omavastutust kohaldamata.

BTA sõidukikindlustuse tootejuhi Timo Semjonovi sõnul toimub loomadele otsasõite sageli ning sellega kaasnevad kahjud on suured. „Kahju suurus sõltub üldjuhul sellest, kui suure loomaga kokkupõrge toimub. Keskmine kahju suurus jääb 2000 euro ringi, kuid on ka juhtunud, et põdraga kokkupõrke tagajärjel läks sõiduk mahakandmisele ning tekkinud kahju oli ligi 20 000 eurot,“ sõnas Semjonov.

Kasko aitab juhul, kui toimub õnnetus, aga saame ka ise sügiseti liigeldes jätkuvalt tähelepanelikud ja hoolsad olla. Vaatamata hoiatavatele automaatsetele loomatuvastussüsteemidele, ökoduktidele ja loodud teeületusaladele, kipuvad pimedatel õhtutel metsloomad aina rohkem maanteedele.

Teedel tuleb ette erinevaid olukordi, mil vajatakse tehnilist abi, mootorikütuse kohale toomist, sõiduki transporti vms. Sellisel juhul on abiks BTA autoabi, mida on võimalik juurde osta sümboolse tasu eest ka liikluskindlustuse vormistamisel.

BTA kodulehel saad tutvuda pakutava kasko laia lisakaitsete valikuga, mis sisaldab muuhulgas omavastutusevaba kahjukäsitlust, sõiduki remonti tootja volitatud esinduses, isiklike asjade kindlustust jne.

Kaskokindlustuse valikul tasub võtta hetk aega ja mõelda eelnevalt läbi enda vajadused ning leida parim ja sobivaim endale laia kaitsete valiku hulgast.

PS. Liikluskindlustuse valimine on olemuselt lihtsam, aga ka selle vormistamine ei pea olema tüütu ja igav. Esimesena Eestis on BTA kindlustus tulnud välja uuendusliku lahendusega, mille abil saad vaid mõne klikiga sõlmida liikluskindlustuse juturoboti abiga. Kui soovid kogeda uuenduslikumat lahendust, kiika siia!

Lisainfot kaskokindlustuse kohta leiad ka kindlustusseltside liidu portaalist kindlustame.ee