Ott Tänak-Martin Järveoja Sardiiinia ralli neli avakaset on olnud kohutavad, ent keegi ei tea veel täpset põhjustFoto: AFP/Scanpix
WRC
9. oktoober 2020, 13:29

Miks on Ott Tänaku ralli olnud seni katastroof?

Autoralli maailmameistri Ott Tänaku jaoks on senine Sardiinia ralli olnud katastroofihõnguga ning oma põhirivaalidest jääb ta ralli mõistes valgusaastate kaugusele.

Kuigi Eesti ralliäss kaotas juba esimesel katsel Teemu Suninenile pea poole minutiga, siis sellel järgnenud intervjuus ütles ta, et kõik tundus hästi olevat. Teise, taaskord ebaõnnestunud kiiruskatse järel pidas ekipaaž Tänak-Järveoja salapärase vestluse, mis jättis mulje nagu oleks auto küljest midagi lahti tulnud.

Paraku Tänak igasugustest kommentaaridest pärast teist kiiruskatset keeldus ning kuna ebaõnnestusid ka kolmas ja neljas, siis ei andnud ta intervjuud ka edaspidi. WRC ralli kanali kommentaatorid on Tänaku olematust kiirusest šokeeritud, ent on kindlad, et eestlase autol on midagi totaalselt viga. Nad loodavad, et teenindusalas saab vähemalt mingeidki kommentaare Hyundai kohta. Kindlasti ei saa asi olla selles, et Hyundai oleks üldises plaanis kuidagi kehvas seisus, sest nelja kiiruskatse järel juhib rallit Dani Sordo.

Sotsiaalmeedias on fännid hakanud spekuleerima, mis võib olla Tänaku täieliku ebaõnnestumise taga. Kuna pardakaamera põhjal tundub Tänakul kiirust olevat, siis ilmselt on asi kurvides ja nii oletatakse, et Tänakul on probleeme silla või rooliga.

Mitmed fännid on Tänaku käitumisest aga pettunud. Arvatakse, et ta võiks intervjuusid anda ka siis, kui tulemused ei vasta ootustele.