Martin Järveoja ja Ott TänakFoto: Mari Luud
WRC
9. oktoober 2020, 16:21

PÕNEV! Ralli MM-sari lõppeb hoopis detsembris

Reedel tuli ametlik kinnitus, et tänavune ralli MM-sari lõppeb 4.-6. detsembril Monzas.

See tähendab, et kokku peaks tänavu toimuma kaheksa MM-etappi. Aasta alguses sõideti Monte Carlos, Rootsis ja Mehhikos, koroonaviiruse pausi järel on seni toimunud Eesti, Türgi ja Sardiinia (käimas) etapid. 20.-22. novembril surutakse gaas põhja Belgias, detsembri alguses Itaalias Monzas.

Pandeemia taustal jagub kindlasti segadust ka edaspidiseks, sest Belgias on koroonaviiruse levik laialdlane just ralli piirkonnas. Neljapäeval kirjutas usaldusväärne ralliportaal DirtFish, et pole sugugi võimatu, kui MM-sari lõppebki juba pühapäeval Sardiinias. Reedese uudisega, mis puudutab Monzat, tõmmati üldist pessimismi siiski tagasi.

Monza ralli toimub asfaldil ja kavas on umbes 220 km kiiruskatseid, millest suur osa toimub legendaarsel Monza ringrajal. Rallit sõidetakse seal aastast 1978 ning võitjate seast leiab ka Dani Sordo, Sebastien Loebi ja Robert Kubica nimed.

Muuhulgas öeldi pressiteates, et Monza ralli võib kuuluda ka 2021. aasta kalendrisse. Lisaks selgus reedel, et järgmisel hooajal ei toimu Mehhiko ega Argentina MM-rallit. 

Monza võõrustab MM-rallit. Foto: WRC