Tanel Kurbas (palliga) andis positiivse koroonatestiFoto: Stanislav Moshkov
Korvpall
10. oktoober 2020, 15:29

Kalev/Cramo mängija andis positiivse koroonaproovi, meeskond saab Ühisliigas kirja tehnilise kaotuse

Eesti korvpallikoondise ja Kalev/Cramo mängija Tanel Kurbas andis positiivse koroonaproovi. Terviseametiga konsulteerimise järel otsustas klubi homsele Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga mängule mitte sõita, mistap saavad nad Ühisliigas kirja tehnilise 0:20 kaotuse.

BC Kalev/Cramo andis sotsiaalmeedias teada, et Tanel Kurbase Covid-19 kordustest oli positiivne ning sellest tulenevalt jäävad ära mängud Lokomotiv-Kubani ja Saraatovi Avtodori vastu.  

Kurbase teisipäeval antud esimene test oli negatiivne, kuid reedene kordustest osutus positiivseks. Mängijal tekkis kolmapäeval kerge palavik ja kurguvalu, mille järel ta isoleeriti koheselt võistkonnast ning ta viibib karantiinis kuni paranemiseni, kirjutas Kalev/Cramo sotsiaalmeedias.

Ülejäänud meeskonna kordustesti tulemused olid negatiivsed. Vastavalt Eesti Vabariigi Valitsuse korraldusele nr 336 punkt 1 on isikul, kellel on diagnoositud COVID-19 haigus, keelatud alates diagnoosimisest kuni tervenemiseni lahkuda oma elukohast või püsivast viibimiskohast. Sama korralduse punkt 3 kohaselt, isikud kes on olnud lähikontaktis COVID-19 haigestunuga, on keelatud oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda.

Vaatamata kõikidele pingutustele mäng ära pidada, annab Kalev pühapäevasele vastasele Lokomotiv-Kubanile loobumisvõidu ja neile läheb tabelisse kirja 0 : 20 kaotus. Kohtumine Saraatovi Avtodori vastu lükkub edasi.

"Koostöös Terviseametiga pidasime õigeks riske maandada ja võimaliku haiguse leviku peatamiseks Venemaale mitte reisida ning võistkond on edasiste testide tulemusteni isolatsioonis," lisas klubi.

BC Kalev/Cramo annab teada, et Tanel Kurbase COVID-19 kordustest oli positiivne ning sellest tulenevalt jäävad ära...

Posted by BC KALEV/CRAMO on Saturday, 10 October 2020