Kaheksanda etapi võitja Alex Dowsett finiši järel.Foto: Zumapress/Scanpix
Jalgrattasport
10. oktoober 2020, 20:13

Giro favoriit andis positiivse koroonaproovi, etapivõit eestlaste klubikaaslasele

Mitchelton-Scotti meeskond teatas kaheksanda etapi eel, et nende esisõitja Simon Yates jätab Giro d'Italia positiivse koroonaproovi tõttu pooleli. Etapi võitis Israel Start-Up Nationi esindaja Alex Dowsett.

Tänavune Giro d'Italia pole olnud favoriitidele armuline. Kui tuuri esimestel etappidel pidid kukkumise pärast katkestama ühed suursoosikud Miguel Angel Lopez ja Geraint Thomas, siis nüüd on mängust väljas ka Simon Yates. Britt hoidis seitsmenda etapi järel 21. kohta, kuid ta nakatus koroonaviirusega ja peab kõrvale astuma.

"Yatesil oli reede õhtusel tavapärasel kraadimisel väike palavik. Juhendit järgides ta pandi isolatsiooni ja talle tehti kiirtest, mis andis positiivse tulemuse," kirjutas ratturi tööandja.

Testi pidid andma ka ülejäänud Mitchelton-Scotti sõitjad ja töötajad, kuid need osutusid negatiivseteks ja tiim saab võistlust jätkata.

Laupäevase kaheksanda etapi võitis britt Alex Dowsett, kes on Israel Start-Up Nationi tiimis eestlaste Mihkel Räime ja Norman Vahtra klubikaaslane. Teisel kohal lõpetas Salvatore Puccio (Ineos Grenadiers) ja kolmandal Matthew Holmes (Lotto Soudal), kes kaotasid võitjale minuti ja 15 sekundit.

Peagrupp, kuhu kuulus ka EF Education First meeskonnas sõitev Tanel Kangert, kaotasid Dowsettile 13.56. Kaheksas etapp kokkuvõttes suuri muutusi ei toonud. Üldliidrina jätkab portugallane Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep), kes edestab 43 sekundiga hispaanlast Pello Bilbaod (Bahrain-McLaren) ja 48 sekundiga hollandlast Wilco Keldermani (Team Sunweb). Kangert hoiab 31. positsiooni ja kaotab Almeidale enam kui kümne minutiga.