Thierry NeuvilleFoto: Mari Luud
WRC
10. oktoober 2020, 21:07

Neuville'i meelest peaks Sordo ta pühapäeval mööda laskma. Ogier: sellistele asjadele mõtleb ainult tema

Sardiinia MM-rallit juhib laupäevase võistluspäeva järel Dani Sordo (Hyundai), kes edestab kuuekordset maailmameistrit Sebastien Ogier'd (Toyota) 27,4 ning meeskonnakaaslast Thierry Neuville'i 28,9 sekundiga. 

Neuville'i kaotas teise koha laupäeva viimastel katsetel, kui ta jäI Ogier'le mõne sekundiga alla ja lasi prantslase kokkuvõttes mööda. "Olime valinud teistsugused rehvid, tema valik oli võib-olla parem. Olime esimestes vaheaegades iga kord ees ja kaotasime lõpus. Pidin pärastlõunal pöörama tähelepanu mootori pööretel, et vältida selle seiskumist nagu juhtus reedel. Viimasel kiiruskatsel tegin väikese vea kui pidurdasin meetri liiga hilja. See maksis mulle ilmselt sekundi või kaks," ütles Neuville laupäeva õhtul kodumaa portaalile www.rtbf.be.

"See on tõestus selle kohta, et sõidame viimasel piiril. Näeme, et meie rehvid kuluvad rohkem kui Toyotal. Neil on mustrid näha, aga ma jõuan finišisse siledate rehvidega. Anname endast pühapäeval kõik, kuid tootjate arvestust vaadates on oluline teel püsida."

Kuna Neuville ja Ogier võitlevad MM-tiitli pärast, võivad pühapäeval mängu tulla tiimikäsklused. Inglise keelses meedias sõnas Neuville, et tema meelest peaks Hyundai panustama tema võidule, sest Sordo pole suures mängus. Sellele vihjas ta ka Belgia meedias. "Meeskonna juhised? Ma arvan, et ei teki isegi küsimust," sõnas ta laia naeratusega, mida portaali sõnul ei suutnud isegi mask varjata.

MM-sarja kokkuvõttes teist kohta hoidev Ogier tunnistab, et tal jäi sisse varu. "See oli meie jaoks päris hea päev, aga mitte täiuslik. Hommikusel avakatsel ma ei sõitnud hästi ja teisel jäin seisma. Kaotasime sellega päris palju sekundeid. Muus osas oli meil hea päev. Kui oled MM-sarja kokkuvõttes tagaajaja, siis pead saama nii palju punkte kui võimalik," ütles Ogier.

Kas Hyundai eelistab pigem Neuville'i kui Sordot ja kasutab tiimijuhiseid? "Ma tahan öelda, et see on belglase enda mõtisklus, sest keegi teine ​​sellele ei mõtle. Nad võivad seda ühel hetkel kaaluda, aga võidu kellelegi teisele jätmist ma pole eriti näinud. Meie tahame teisest kohast kinni hoida ja panna Sordo surve alla. Pühapäevased etapid pole väga lihtsad. Me ei anna kunagi alla," ütles kuuekordne maailmameister.

Pühapäeval sõidetakse Sardiinias neli kiiruskatset.