Toomas Kandimaa (esiplaanil).Foto: Aldo Luud
Korvpall
11. oktoober 2020, 19:58

Tartu purustas Kalevi! Kandimaa: õiget vahekorda need numbrid ei näita

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustas Eesti-Läti liigat ootamatult kindla 27punktilise võiduga medalipretendendiks ennustatud Tallinna Kalev/TLÜ üle. Toomas Kandimaa peatreeneri liigadebüüdi võitsid tartlased 100:73 ning suurima panuse võitu andis ameeriklane Will Rayman 34 punkti ja 11 lauapalliga. 

Tallinna Sõle spordihoonesse kogunenud paarsada korvpallisõpra nägid kolm veerandaega tasavägist mängu, mis alates teisest veerandajast kulges siiski tartlaste taktikepi all. Vahe venis suuremaks alles viimasel veerandil.  

Esimesel veerandajal hoidis kodumeeskond mänguohje tagameeste Brandis Raley-Rossi ja Siim-Markus Posti korvidest. Avaminutitest peale sai aga Tartu poolel väga heasse hoogu meeskonna kõige vanem mängija, 23aastane Will Rayman, kes tõi punkte nii korvi alt kui kaugvisetest. Tema kolmene vähendas veerandaja lõpuks Tartu kaotusseisu 22:24 peale. 

Teist veerandit alustasid tartlased aga 13:2 spurdiga, milles Rayman tõi viis punkti ja vahetusest sekkunud tagamees Channel Banks lõpetas kahe kiire kolmesega. Tartu tugev kaitsesurve saatis kalevlasi küll vabaviskejoonele, aga andis kohati ka kiireid korve tänu millele võitis Tartu poolaja 45:40. 

Samas rütmis jätkus mäng ka pärast poolajapausi. Tartlased hoidsid pidevalt kuue-seitsme punktilist eduseisu ja kuigi Kalev/TLÜ korvi all sai Emmanuel Wembi kokku korralikud numbrid, siis mängu käiku see muuta ei suutnud. Tartu mängijad näitasid vajalikel hetkedel head viskekindlust ning suutsid kaitses hästi tegutseda. Veerandi lõpuks olid Tartu edunumbrid juba 74:66. 

Viimasel veerandil sai kalevlaste jõud otsa ja vahe venis järjest suuremaks. Mängu lõppskooriks vormistati tartlaste kindel 100:73 võit. 

Tartu Ülikooli parim oli üleplatsimehena 34 punkti ja 11 lauapalli kogunud Will Rayman. Channel Banksi arvele kogunes 18 punkti ja kaheksa korvisöötu. Oliver Suurorg viskas 15 ja Robin Kivi 10 punkti. 

Kalevi parim oli 19 punkti ja 17 lauapalli kogunud Emmanuel Wembi. Siim-Markus Post lisas 16 ning Brandis Raley-Ross 11 punkti ja kaheksa korvisöötu. 

Peatreenerina esimese liigavõidu võtnud Toomas Kandimaa sõnul ei maksa tänase skoori põhjal veel suuri järeldusi teha. „Enne mängu rõhutasime alguse tähtsust ja esimesel poolajal oli närvilisust omajagu nii mängijatel kui treeneril. Suutsime hoida kaitses agressiivsust ja kuigi nad said palju vabaviskeid, siis lõpuks sai see surve ikkagi maksma,“ sõnas Kandimaa. „Arenguruumi on küllaga, aga kindlasti on hooaega hea võiduga alustada. Päris õiget vahekorda need tänased lõpunumbrid ei näita, sest nad murdusid lõpus ja vahe läks suureks. Kolmapäeval on järgmine mäng Pärnus ja küllap nad on mänguks paremini valmis.“ 

Nädalavahetus Eesti-Lätti liigas:

  • Ogre - Ventspils 76:83
  • TalTech - Pärnu 65:69
  • VEF - Valmiera 105:90
  • Tallinna Kalev - Tartu 73:100
  • Läti Ülikool - Liepaja 82:83
  • Tarvas - Rapla 81:89