LeBron James (vasakul) ja Anthony Davis rõõmustavad NBA meistritiitli üle.Foto: Kim Klement
Korvpall
12. oktoober 2020, 10:46

Anthony Davis: arvan, et Kobe Bryant on meie üle uhke

Los Angeles Lakersi ründaja Anthony Davise sõnul soovis meeskond võita NBA meistritiitli Kobe Bryanti mälestuseks. Legendaarne mängija hukkus tänavu 26. jaanuaril kopteriõnnetuses 41aastaselt.

"See on uskumatu," ütles Davis auhinnatseremoonial. "Meil on olnud kogu hooaja jooksul nii tõusud kui ka mõõnad, aga siin me oleme ja oleme NBA meistrid."

Ta jätkas: "Meistrivõistluste võitmine on väga keeruline. Olen õnnelik, see tähendab minu jaoks palju. Armastan neid kutte. Pärast tragöödiat tegime kõik temale (Bryanti – toim). Tahtsime alustatu lõpule viia. Arvan, et ta on meie üle uhke ja ka Vanessa (Bryanti lesk) on samuti meie üle uhke. Ta oli meile suur vend.“

Finaali kuuendas kohtumises alistas Lakers Miami Heati tulemusega 106 : 93, võitis seeria mängudega 4 : 2 ja noppis oma 17. meistritiitli.

Lakersi parim oli LeBron James, kes viskas 28 punkti, hankis 14 lauapalli ja andis 10 tulemuslikku söötu. Anthony Davis panustas võitus 19 punkti ja 15 lauapalli ning Rajon Rondo 19 punkti ja 4 resultatiivset söötu.