Kaspar Treier.Foto: Martin Ahven
Korvpall
12. oktoober 2020, 19:10

Eesti kossutähtede nädal välismaal: Treier säras Itaalias, Vene Hispaanias, Raieste jätab Baskonias algviisiklasena

Möödunud nädalal tegi suurepärase mängu Sassari Dinamo ridadesse kuuluv 21aastane Kaspar Treier, kes viskas Itaalia kõrgliiga kolmandas voorus Rooma Virtuse vastu 15 punkti. Hispaanias jätkavad Sander Raieste ja Siim-Sander Vene tiimide algviisiklastena, kuid nende tööandjad jäid kahjuks võiduta.

Ainsa eesti korvpallurina Euroliigas mängiv Sander Raieste pääses tugeva Baskonia meeskonna algrivistusse nii koduliigas kui mandri tugevaimas sarjas. Kahjuks sats jäi mõlemas kohtumises võiduta, kui Euroliigas jäädi alla Belgradi Crvena Zvezdale 73 : 90 ja ACB liigas 89 : 91 Burgosele. Viimases mängus viskas Eesti koondise äär kuue minutiga kaks silma, Euroliigas jäi tal 11 minutiga punktiarve avamata.

Sellel nädalal peaks Baskonia madistama Venemaa klubidega Peterburi Zenit ja Moskva Himki, kuid esimeses matšis võivad nad saada alistumisvõidu. Zenidi spordidirektor Aleksander Tserkovnõi rääkis väljaandele Sports Express, et neil on koroonaviirusega nakatunud kaheksa korvpallurit ja kolm treenerit, mistap soovivad nad mängu edasilükkamist.

"Me tahame mängida, kuid kuue mängijaga on see võimatu. Muidugi võime jõuda vähemalt 8 mängijani, lisades mõned noortesatsist, kuid meil pole selleks õigust. Esiteks seetõttu, et meil on iga päev uusi nakatunuid ja pole mingit garantiid, et keegi ei anna seda sellel nädalal. Teiseks, kui mängija tulemus on positiivne, jätaksime ta kaheks nädalaks Hispaaniasse," ütles ta. "Teavitasime Euroliigat meeskonna hädaolukorrast. Ootame nende otsust. Reeglid on kõigile ühesugused." 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Siim-Sander Vene ja Janari Jõesaare senine hooaeg on üsna vastandlik. Vene on kindel Fuenlabrada liider, kuid tiim pole tänavu võitnud ühtegi ametlikku kohtumist. Viimases voorus kaotasid nad 87 : 91 Tenerifele, Eesti koondise kapten tõi 25 minutiga 17 punkti, võttis maha viis lauda ja tegi kaks vaheltlõiget. 

Jõesaare tööandjal Manresal on kirjas viiest mängust kaks võitu, kuid 26aastane tartlane on platsile saanud vaid ühes kohtumises. Ka viimases matšis, kui Manresa kaotas 64 : 69 Andorra Morabancile, oli eestlane ainus tiimi mängija, kes ei teeninud ühtegi minutit.

Viiest mängust kolm võitnud Baskonia on tabelis seitsmes, Manresa 11. ja ainsa tiimina võiduta jätkav Fuenlabrada 19.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Itaalia kõrgliigas on mängitud kolm ringi, millest viimases avas hooaja võiduarve Henri Drelli koduklubi Pesaro, kes alistas Veneetsia Umana Reyeri 90 : 72. Kuraditosin minutit mänginud eestlane panustas võitu 5 silma ja ühe korvisööduga.

Pühapäeva teenis hooaja teise võidu Kaspar Treieri tööandja Sassari Dinamo, kes alistas võõral väljakul 92 : 72 Rooma Virtuse. 21aastane eestlane tõusis tiimi üheks parimaks, kui ta viskas 27 minutiga 15 punkti ja võttis maha 7 lauda. Tiimi resultatiivseim oli 19 silma sopsanud Marco Spissu. 

Treieri (sinises särgis numbriga 3) parimaid hetki näeb siit:

Kolme vooru järel juhib Itaalia kõrgliigat Milano Olimpia, kes pole ainsana kaotanud ühtegi kohtumist.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Leedu kõrgliigas jätkab ainsa meeskonnana täiseduga Kristjan Kitsingu leivaisa Vilniuse Rytas, kes nädalavahetusel purustas 107 : 80 Šiuliai. Pingilt sekkunud eestlane panustas võitu 11 punktiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hooajad algasid ka Ukrainas ja Islandil, kus tänavu mängivad vastavalt Ivo Van Tamm ja Joonas Järvelainen, kelle koduklubid alustasid liigat võidukalt. Esimene neist sai Kiievi Basketi eest väljakule vaid paarikümneks sekundiks, teine viskas Grindaviki eest 20 punkti.

Hispaanias esiliigas pallivate Martin Paasoja ja Kristian Kullamäe, Rumeenia Miercurea Ciuci ridades mängivad Rait-Riivo Laane ja Toomas Raadiku ning Saksamaal leiba teenivate Maik-Kalev Kotsari ja Rain Veidemani ametlik hooaeg pole veel alanud.