Mich SchumacherFoto: Imago/Scanpix
Vormel 1
12. oktoober 2020, 19:54

ÜLLATUS: Schumacher oli nädalavahetusel väga lähedal vormel 1 debüüdi tegemisele

Red Bulli vormelimeeskonna juht Helmut Marko tõdes, et koroonaviirus tekitas pühapäeval Saksamaal Nürburgringil toimunud Eifeli GP-l palju segadust ja Mick Schumacher oli lähedal F1-sarja debüüdile.

Saksa AvD Motorsport Magazine'ile antud intervjuus paljastas Helmut Marko, et koroonaviiruse testid tekitasid Eifeli võistlusnädalavahetusel mitmetele tallidele peavalu. Kõiki boksialasse sisenejaid testitakse nädalavahetusel mitu korda, et vältida koroonaviiruse levikut vormeliringkonnas. Ilma negatiivse testitulemuseta ei pääse sinna ka sõitjad.

Marko sõnul ootas Red Bulli piloot Alexander Albon testitulemust tavapärasest kauem, mistõttu otsiti talle asendajat ja räägiti läbi Nico Hülkenbergiga. Sakslane sai nädalavahetusel küll sõita, aga seda Racing Pointi ridades, kus ta asendas Lance Strolli

"Rääkisime Nicoga juba reedel, kui Alexi testi tulemus oli veel ebaselge," möönis Marko, kelle sõnul ollakse edaspidi teadlikumad ja ei jäeta otsuseid viimasele minutile. Red Bulli juhi sõnul on järgnevatel etappidel Sebastien Buemi tiimi juures ja valmis vormelisse hüppama

"Meil ​​on neli juhti ja koroona. Peame olema valmis," lausus ta. Hülkenberg on sel hooajal sõitnud kolm etappi, asendades hooaja jooksul mõlemat Racing Pointi pilooti. Kui Sergio Perez jäi etappidelt eemale koroonaga nakatumise tõttu, siis Lance Stroll oli möödunud nädalavahetusel lihtsalt tõbine.

Intervjuus paljastas Marko, et sama mure oli Alfa Romeol, kui Antonio Giovinazzi pidi pikalt testitulemusi ootama. Tiim leidis Kimi Räikköneni kõrvale varusõitja.

"Antonio esimene proov polnud puhas. Mick Schumacher oli väga lähedal oma GP-debüüdile," paljastas Marko.

Kuigi meeskond pole kuuldusi kinnitanud, siis eeldatavasti saab 21aastane Mick järgmisel aastal ühe Alfa Romeo vormeli enda tagumiku alla. Teise sõitjana võib jätkata Kimi Räikkönen, kuid ta pole veel viitsinud avalikult öelda, kas tal on huvi jätkata või mitte.