Jyväskylä JYPi mängijad.Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
13. oktoober 2020, 09:15

Robert Rooba tööandja sipleb rahalistes raskustes

Soome jäähoki kõrgliigas mängiv Jyväskylä JYP teatas eile, et alustas klubi kõikide töötajatega finantsilistel põhjustel palgaläbirääkimisi.

Põhjusena nimetab JYP seda, et hooaja kaks esimest kodumängu on näidanud, et mängupäevatulu on eelarvesse prognoositust väiksem.

Sarnased läbirääkimised toimusid JYPis ka kevadel seoses koroonaviiruse pandeemiaga, mistõttu jäid Soome meistrivõistlused pooleli. Siis jõudis Robert Rooba tööandja töötajatega kokkuleppele ega pidanud kedagi vallandama nagu juhtus nii mõneski teises hokiklubis.

„Ega ma raha lugemas pole olnud, aga nii palju, kui ma asjaga kursis olen – osalesin aktiivselt klubi ja mängijate vahelistes palgakärpe läbirääkimistes –, siis ka meie klubil on seis raske, aga kärbete ja muude lahendustega on klubi leidnud olukorrast väljapääsu,“ ütles Rooba aprilli lõpus Õhtulehele. 

„Tean, et nii mõnelgi klubil on meist raskem olukord. Meil sujusid läbirääkimised väga heas õhkkonnas, keegi ei läinud nugade peale, aga tean, et osas klubides pole positiivset vaimu olnud.“ 

Soome rahvusringhäälingu teatel on JYP Jyväskylä Oy maksuametile võlgu umbes 479 000 eurot.

JYP on alustanud hooaega võidu ja kolme kaotusega. Rooba on viibinud jääl keskmisel 14 minutit ja 48 sekundit mängus. Väravaid pole ta veel visanud, kuid on andnud ühe resultatiivse söödu.