Karel VoolaidFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
13. oktoober 2020, 19:31

Jalgpallikoondise peatreener: Makedoonia mängu järel oli bussis haudvaikus, aga nüüd oleme taas heas rütmis

Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid ja keskkaitsja Nikita Baranov tunnistasid, et Põhja-Makedoonia mängust jäi mõru maik suhu, kuid Armeenia vastu ollakse valmis vigadeparanduseks.

„Emotsioonid on segased. Tegime küll sammu ülespoole, aga võit oli ju nii lähedal. Ütleme nii, et emotsioonid pole head,“ sõnas Baranov.

Ka Voolaid kinnitas, et 1:3 eduseisu maha mängimine tekitas väga kahetisi meeleolusid ning tegu oli ikka kaotatud kolme punkti mitte võidetud ühega.

„Bussisõit hotelli möödus haudvaikuses. Isegi asjaolusid arvestades oli rõõmu raske tunda. Aga tuju on samuti edasikandev jõud ja nüüd kõlab kõik nii nagu peab,“ kommenteeris Voolaid.

Nii Baranov kui Voolaid ootavad homsest kohtumisest väga vihast andmist. Armeenia pole ehk küll kõige tehnilisem vastane, aga nad on agressiivsed ja ühtlaselt tugevad.

„Mäng tuleb iseloomult sarnane sellele, mis oli Armeenias. Peame kogu oma tegevust kaitsmisest ründamiseni parandama. Toona olime liiga episoodiliselt mängus,“ nentis Voolaid, kes kinnitas, et teatud järeldused on tehtud ka Makedoonia mängust. „Pidime valima järeldused, mis on homsega seotud ja edasi on minna nii kaitses kui palli valdamises, nii palli võitmisel kui kaotamisel.“

Kui Voolaid ei tahtnud Armeenia ühte kindlat tugevust välja tuua, siis Baranov nimetas AS Roma mängumeest Henrih Mhitarjani.

„Neil on ees Mihtarjan, kes on nende võtmemängija ja kellele nad loodavad,“ märkis Baranov.

Uudisena jääb homsest mängust kindlasti eemale Mihkel Ainsalu, kes tegi mängus Makedooniaga viga jalale ning poleks homme õhtuks tõenäoliselt sajaprotsendilises konditsioonis. Teema osas, kas platsile võib sellel korral oodata ka Georgi Tunjovi, jättis Voolaid otsad lahtiseks.

„Tõeline jalgpallifänn tahab väljakul näha head jalgpallikoondist. On kindlasti ka teisi mängijaid, keda platsile oodatakse,“ jäi Voolaid salapäraseks.