Rokas Jokubaitis (paremal).Foto: Vida Press
Korvpall
14. oktoober 2020, 14:06

VIDEO | Imeline Žalgiris jätkab täiseduga, Raieste ja Baskonia said kirja 20 : 0 võidu

„Tunne on imeline! Mitte keegi poleks hooaja alguses arvanud, et alustame kolme võiduga. Imeline!“ teatas Kaunase Žalgirise tõusev täht, 19aastane Rokas Jokubaitis pärast teisipäevast Euroliiga võitu Belgradi Crvena Zvezda üle. Serbias toimunud kohtumise lõpuks särasid tablool numbrid 75 : 69.

Žalgiris alustas hooaega kolme võõrsilmänguga. Kõigepealt saadi 68 : 67 jagu Piraeusi Olympiacosest, seejärel 84 : 70 Moskva oblasti Himkist ning viimati tehti tuul alla Belgradile. Kolm võitu on lisaks neile kirjas vaid Fenerbahcel. Tõsi, hulk kolmanda vooru matše on veel pidamata.

Lukas Lekavicius viskas Belgradis 16 punkti, Joffrey Lauvergne lisas 12 ja Jokubaitis üheksa silma. Ülaplatsimees oli kaotajate poolelt Jordan Loyd 19 punktiga.

„Oleme õnnelikud. Euroliigas on iga mäng meie jaoks nagu Final Four (hooaja lõpus peetav nelja meeskonna finaalturniir - toim). Oleme väike meeskond, proovime iga mängu võita ja oleme selle üle õnnelikud,“ lisas Lekavicius.

Belgradi peatreener Saša Obradovic tunnustas vastast: „Žalgiris vääris võitu. Nad olid kannatlikumad ja füüsilisemad. Nad said oma asjadega hästi hakkama. Meil omakorda oli tunda halba energiat ja mehed ei suutnud neile õigesti vastata.“

Sander Raieste ja Baskonia teisipäeval väljakul ei käinudki, sest nende vastast ehk Peterburi Zeniti räsib koroonaviirus. Euroliiga otsustas kolmapäeval, et Baskonia saab kirja 20 : 0 võidu. Tehniline kaotus ootab Zeniti ka neljandast voorust, kus vastaseks oleks tulnud Valencia.