Foto: Pixabay.com
Esport
14. oktoober 2020, 11:24

Analüütik ennustab: just see konsool on pühade hooajal kõige edukam

November koputab uksele ning üheskoos hingekuuga hingavad kuklasse ka uhiuued mängukonsoolid. PlayStation 5 ning Xbox Series X ja S hakkavad pühade ajal võitlema USA turu lõviosa eest, ent kes võidab tegelikult?

NPD grupi Mat Piscatella eeldab, et nii Sony kui ka Microsofti mängumasinad osutuvad ääretult edukaks ning neist saavad 2020. aasta pühade kõige menukamad kingiideed, vahendab VGC. Siiski saab mõlemale firmale saatuslikuks koguste vähesus ning see avab ukse kolmanda osapoole edule.

Nintendo Switch on juba tõestanud, et Jaapani kompanii viimane konsool on mängurite seas ääretult populaarne. Piscatella usub, et uue põlvkonna masinate vähene saadavus tõukab inimesi vaatama justnimelt Switchi poole.

Piscatella raport ennustab, et aasta viimastel kuudel kulutatakse mängude peale enam kui 13,4 miljardit dollarit. Üleüldiselt käiakse toodete eest välja aga 50 miljardit, mis oleks USA turu jaoks uus rekord.

Eestis tõenäoliselt rekordeid ei purustata. PlayStation 5 eeltellimused on juba läbi müüdud, Xbox Series X ja S on hetkel veel saadaval. Mõlema puhul saame rääkida aga äärmiselt limiteeritud kogustest.